Tekfen Holding’in Kurucu Onursal Başkanı Gökyiğit'e "Japonya Devlet Nişanı"

- Gökyiğit, özellikle DEİK ve BDT İş Konseyi Başkanlığını yürüttüğü dönemde, zengin bilgi ve iş birikimiyle Japon şirketlerini Orta Asya ve Kafkas ülkelerine yatırım yapmaya teşvik etti

03 Kasım 2017 Cuma 13:11
Tekfen Holding’in Kurucu Onursal Başkanı Gökyiğit'e






İSTANBUL (AA) - Tekfen Holding Kurucu Onursal Başkanı Ali Nihat Gökyiğit, Türkiye ve Japonya arasındaki ilişkilerin güçlendirilmesine sunduğu katkılar nedeniyle "Japonya Devlet Nişanı" ile onurlandırıldı.

Tekfen Holding'ten yapılan açıklamaya göre, Japonya ile kültürel, ticari ve bilimsel iş birliklerinin gelişmesine elçilik eden isimlere verilen "Japonya Devlet Nişanı"na 2017 Sonbahar Dönemi'nde layık görülen isimler ilan edildi.

Japonya İstanbul Başkonsolosluğu'nun yetki bölgesi içerisinde Japonya ile Türkiye arasındaki yakın dostluk ilişkilerine ve karşılıklı anlayışın geliştirilmesine sunduğu katkılardan dolayı Gökyiğit, "Altın Işıklar, Yükselen Güneş Nişanı ve Boyun Bağı (The Order of the Rising Sun, Gold Rays with Neck Ribbon)" ile onurlandırıldı.

Japonya Dışişleri Bakanı Taro Kono, Gökyiğit'e katkılarından dolayı bir tebrik mesajı gönderdi.


- Sakura ağacı ile kurulan manevi bağ


Gökyiğit, başkanlığını yaptığı Ali Nihat Gökyiğit Vakfı yönetiminde Nezahat Gökyiğit Botanik Bahçesi'ne, Japonya-Türkiye ilişkilerinin başlangıcı olan "1890 Ertuğrul Fırkateyni Faciası" şehitlerinin sayısı kadar sakura ağacı dikerek anma törenleri düzenliyor.

2009 yılı itibarıyla her yıl düzenlenen "Ertuğrul Fırkateyni Anma Törenleri"yle iki ülke arasındaki karşılıklı anlayışın geliştirilmesine ve dostluğun pekiştirilmesine önemli katkı sunan Gökyiğit, Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Türkiye ve Bağımsız Devletler Topluluğu (BDT) İş Konseyi Başkanlığını yürütürken Orta Asya ve Kafkas ülkeleri ile Japon şirketleri arasında köprü görevini üstlendi.

Gökyiğit, bu ülkeler ile ilgili zengin bilgi ve iş birikimi sayesinde, Japon şirketlerini bölgeye yatırım yapmaya teşvik ederek her iki coğrafya için de katma değeri yüksek projelerin hayata geçirilmesine vesile oldu.

Tüm bunlara ek olarak 2004'te Tekfen Filarmoni Orkestrası'nın "Japonya'da Türkiye Yılı" etkinlikleri kapsamında verdiği konserler, 2015’te gösterime giren ilk Türk-Japon ortak yapımı "Ertuğrul 1890" filmi çekimlerine bir Tekfen Grup şirketi olan Antalya Stüdyolarıyla sağlanan destek ve geçen mart ayında "İstanbul Japon Haftası 2017" etkinliklerine sunulan katkı ile Gökyiğit, iki ülke arasında kültürel etkileşiminin artmasında önemli bir rol oynadı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.