Teröre tepki yürüyüşünde şehit annesi gözyaşlarını tutamadı

Mithat ÜNAL/ ANAMUR,(Mersin),() - MERSİN'in Anamur İlçesi'nde MHP İlçe Başkanlığı'nın düzenlediği teröre tepki yürüyüşünde, 4 yıl önce Van'da şehit düşen uzman çavuş Serkan Angay'ın adının yazılı olduğu pankartı taşıyan...

16 Eylül 2015 Çarşamba 00:18
Teröre tepki yürüyüşünde şehit annesi gözyaşlarını tutamadı






Mithat ÜNAL/ ANAMUR,(Mersin),() - MERSİN'in Anamur İlçesi'nde MHP İlçe Başkanlığı'nın düzenlediği teröre tepki yürüyüşünde, 4 yıl önce Van'da şehit düşen uzman çavuş Serkan Angay'ın adının yazılı olduğu pankartı taşıyan anne Ayşe Angay, "Hepiniz buradasınız, ama Serkan yok" diyerek gözyaşı döktü.
Akşam saatlerinde Atatürk Bulvarı'nda toplanan bir grup, ellerinde Türk bayrakları ve şehitlerin adı yazılı olan dövizlerle Yeni Cumhuriyet Meydanı'na yürüdü. Terör örgütü PKK aleyhine slogan atarak Yeni Cumhuriyet Meydanı'na gelen grup adına basın açıklamasında bulunan MHP İlçe Başkanı Erdal Bulut, siyasi bedeli ne olursa olsun vatanını bölünmesine izin vermeyeceklerini söyledi. Yürüyüşe şehit annelerinin de katıldığını belirten Bulut, "Bizler yürüyüşümüzü, bu vatana, bu millete canını vermiş, evladını vermiş şehit anneleri ile beraber gerçekleştirdik. Anamur ve bütün Türkiye buradan sesimizi duysun diye. Siyasi sonucu ne olursa olsun bu memleketi böldürtmeyeceğiz. Bedel ödemek gerekiyorsa, tarihte ödediğimiz bedelin aynısını ödemeye, vatan için her an şehit olmaya hazırız" dedi. Bulut, konuşmasının ardından şehitler için yazdığı şiiri okudu. Yürüyüşe Anamur Belediye Başkanı Mehmet Türe de katıldı.
HEPİNİZ BURADASINIZ AMA SERKAN YOK
Yürüyüş sırasında 4 yıl önce Van'ın Başkale İlçesi Gedikbaşı köyü yakınlarında terör örgütü PKK tarafından şehit edilen oğlu Serkan Angay'ın adının yazılı olduğu pankartı taşıyan Anne Ayşe Angay, gözyaşlarını tutamadı. "Hepiniz buradasınız ama Serkan yok" diyerek ağlayan şehit annesini, yanındakiler sakinleştirmeye çalıştı. Belediye Başkanı Mehmet Türe, Anne Ayşe Angay'ın koluna girerek, "Ağlayıp onları sevindirmeyeceğiz' diyerek teselli etti. Baba Adil Angay ise tören boyunca metanetini korumaya çalıştı.
FOTOĞRAFLI 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.