Tokat'ta terör eylemleri protesto edildi

Mustafa TURAPOĞLU- Fatih YILMAZ / TOKAT,() - TOKAT'ta Memur-Sen öncülüğünde toplanan grup, son günlerde artan terör olaylarını protesto etti. Eyleme annesi ile birlikte katılan 10 yaşındaki İpek Mira Öz'ün gözyaşlarını tutamadığı...

08 Eylül 2015 Salı 15:02
Tokat'ta terör eylemleri protesto edildi






Mustafa TURAPOĞLU- Fatih YILMAZ / TOKAT,() - TOKAT'ta Memur-Sen öncülüğünde toplanan grup, son günlerde artan terör olaylarını protesto etti. Eyleme annesi ile birlikte katılan 10 yaşındaki İpek Mira Öz'ün gözyaşlarını tutamadığı görüldü.
Tokat'ta Yeraltı Çarşısı üzerinde toplanan yaklaşık 300 kişilik grup, terör örgütü PKK aleyhine sloganlar attı. Dev Türk bayrakları açan grup adına basın açıklaması yapan Memur Sen Tokat İl Temsilcisi Suat Mantar, Hakkari Dağlıca ve Iğdır'da yaşanan terör olaylarını şiddetle kınadıklarını söyledi. Mantar, birlik ve beraberlik mesajları vererek şöyle dedi:
"Terör, kan ve şiddetten beslenen bir insanlık suçudur. Bu insanlık suçunu ancak aklı, ruhu ve vicdanı iflas etmiş kişiler ve gruplar işleyebilir. Ülkemize, milletimize ve geleceğimize yönelen bu canice saldırılar ister PKK, ister IŞİD, isterse DHKP-C’den gelsin terörü, teröre destek verenleri, terörün arkasındaki iç ve dış güçleri nefretle kınıyoruz." 
Açıklamadan sonra şehitler için dua edildi.
10 YAŞINDAKİ MİRA'NIN GÖZYAŞLARI 
Protesto eylemine annesi Meltem Öz ile birlikte katılan 10 yaşındaki İpek Mira Öz gözyaşlarını tutamadı. Elinde Türk bayrağı bulunan İpek Mira Öz'ün gözyaşlarını annesi Meltem Öz sildi. İpek Mira Öz, eylem sonrası "Şehitlerimiz için çok üzülüyorum. Onun için buradayım. Milletimizi iyi korusunlar" dedi.
Ayrıca kentte görev yapan basın mensupları da Cumhuriyet Meydanında dev Türk bayrağı açıp İstiklal marşı okudu. Basın mensupları adına açıklama yapan Tokat Gazeteciler Televizyoncular ve Radyocular Derneği Başkanı İhsan Uluözlü, yaşanan terör olaylarına tepki gösterdi.
FOTOĞRAFLI

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.