TOKİ Kayaşehir'de 2+1 konutların kura çekimi yapıldı

TOKİ tarafından İstanbul Kayaşehir'de mahalle konseptiyle yapılan bin 892 konuttan "2+1" tipine sahip bin 23 konutun kurası çekildi.

04 Ekim 2017 Çarşamba 16:37
TOKİ Kayaşehir'de 2+1 konutların kura çekimi yapıldı






İSTANBUL (AA) - Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından İstanbul Kayaşehir'de mahalle konseptiyle inşa edilen toplam bin 892 konuttan "2+1" tipine sahip bin 23 konutun kurası çekildi.

Yahya Kemal Beyatlı Gösteri Merkezi’nde Bakırköy 42. noterliği denetiminde gerçekleştirilen kura çekilişi TOKİ Başkan Yardımcısı Mehmet Özçelik ve Küçükçekmece Belediye Başkanı Temel Karadeniz’in katılımıyla gerçekleştirildi.

"2+1" tipi satışa sunulan bin 23 konut için 131 şehit yakını ve gazi, 899 engelli vatandaş ve 23 bin 116 kişilik normal başvuru yapıldı.

Kura çekilişi şehit yakınları ve gazilerin konutlarının belirlenmesiyle başlandı. Ardından 899 adet engelli başvurusundan kura çekimiyle 52 kişinin konutları belirlendi. Bu kategoride kalan 847 engelli vatandaşa ise ikinci bir şans tanınarak 23 bin 116 kişilik listenin içine dahil edildi. Toplamda bin 23 asil hak sahibinin belirlenmesinin ardından da 250 yedek talihli seçilecek.

Çekiliş sonuçları noter onayından sonra "www.toki.gov.tr" adresinden ilan edilecek. "1+1" ve "3+1" konutların kura çekilişi ise yarın gerçekleştirilecek.

"Toplamda 40 bine yakın müracaatımız oldu"

Kura çekilişinin açılışında konuşan Mehmet Özçelik, Kayabaşı'ndaki konutlara 2 yıldır çok emek verdiklerini belirterek, "Yatay mimari ve alçak katlı, altında dükkan, bisiklet yolları, alışveriş merkezi ve otoparkı olan çok güzel konutlar yaptık. İşçilik kalitesi olarak da elimizden geldiği kadar en iyisini, en güzelini yapmaya gayret gösterdik. İstanbul’da arsa en büyük sıkıntı. Arsa olduğu müddetçe konut üretmeye devam ediyoruz. Bu konutları yapmaya da devam edeceğiz." ifadelerini kullandı.

Evlerin hepsinin oturulacak vaziyette bittiğini aktaran Özçelik, elektrik, su ve doğalgaz bağlama işlemlerinin ise yılbaşından sonra bitirileceği öngörüsünde bulundu.

Özçelik, 2 senedir konutların yapımıyla uğraştıklarına işaret ederek, söz konusu konutların yan tarafında villa şeklinde "4+1" konutların açık artırma yöntemiyle satışına ise gelecek hafta başlanacağını söyledi.

Muhabir:Handan Güneş

Anahtar Kelimeler:
TürkiyeTOKİKuraKayaşehir
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.