TRT Uluslararası 23 Nisan Çocuk Şenliğine 40 ülke katılacak

TRT tarafından bu yıl 40'ıncısı düzenlenecek Uluslararası 23 Nisan Çocuk Şenliği'ne 40 ülkeden çocuklar katılacak.

13 Nisan 2018 Cuma 17:12
TRT Uluslararası 23 Nisan Çocuk Şenliğine 40 ülke katılacak






ANKARA (AA) - Türkiye Radyo Televizyon Kurumunca (TRT) bu yıl 40'ıncısı düzenlenecek Uluslararası 23 Nisan Çocuk Şenliği'ne 40 ülkeden çocuklar katılacak.

TRT'den, "40. Uluslararası 23 Nisan Çocuk Şenliği" programına ilişkin yapılan açıklamada, dünya çocukları arasında kardeşlik, sevgi ve dostluk bağlarını geliştirerek, onların barış içinde yaşayacakları bir dünyanın oluşmasına katkıda bulunmak amacıyla düzenlenen "TRT Uluslararası 23 Nisan Çocuk Şenliği"nin, 1979'dan bu yana başarılı bir organizasyonla uluslararası düzeyde kutlandığı belirtildi.

Bugüne kadar 150 değişik ülkeden 30 bini aşkın çocuğun katıldığı şenliğin, yaklaşık 40 yıldır büyük bir coşkuyla kutlandığı hatırlatılan açıklamada, "TRT İç Yapımlar Koordinatörlüğü tarafından 40'ıncı yılında 40 ülkeden gelecek çocukların katılımıyla gerçekleştirilecek. Şenliğe bu yıl, tarihi geçmişiyle Osmanlı'ya başkentlik yapan yeşil Bursa ev sahipliği yapacak. Bu yıl ilk defa 23 Nisan gala gösterileri, Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın himayelerinde Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde gerçekleştirilecek." ifadeleri kullanıldı.

Türkiye'ye gelen dünya çocuklarının Bursa'nın yanı sıra Ankara'da da birkaç gün ağırlanacağı kaydedildi.

Şenliğe katılmak üzere Türkiye'ye gelecek yaklaşık 800 çocuğun, şenlik haftası süresince değişik etkinliklere katılacağı aktarılan açıklamada, hafta boyunca, "Fotoğraflarla 40. Yıl Sergisi", Bursa Valisi ve Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı kabulleri, festival yürüyüşü, halk konserleri, ülke sokak gösterileri, çevre gezileri, spor ve oyun etkinlikleri, 23 Nisan gala gösterisi, TRT halk oyunlarının özel "Türkiye'm" gösterisi, şenlik pikniği gibi etkinliklerin planlandığı ifade edildi.

Şenliğin Ankara ayağında TRT Genel Müdürlüğü, Türkiye Büyük Millet Meclisi, Başbakanlık ve Cumhurbaşkanlığı kabullerinin yanı sıra Anıtkabir ziyaretinin de yapılacağı belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"EBU ve ABU üyesi 40 ülkenin ulusal kanallarına resmi başvuru yapılarak, yaklaşık 12 saat toplam süreli 23 Nisan etkinlik programlarını yayınlamaları talep edildi. Yayın yapacak ülkelerden birer muhabir ve kameraman etkinliğimize bizzat katılarak, Bursa ve Ankara'da magazin çekimleri yapacaklar. Her yıl yapılan ve TRT ekranlarında yayınlanan 30 dakikalık 'Şenliğin Ardından' belgeselinin yapımı da İç Yapımlar Koordinatörlüğünce gerçekleştirilecek. TRT Ankara Radyosu her yıl olduğu gibi bu yıl da bazı çocuk programlarının yayınını Bursa'dan gerçekleştirecek. TRT1, TRT Avaz, TRT Spor ve TRT Müzik gibi kanallarımız uygun olan programlarının yayınlarını bu tarihler arasında Bursa'dan yapacak."

Muhabir: Ali Kemal Akan

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.