Tuceli sokakları savaş alanına döndü

IŞİD protestoları Tunceli'de gece saatlerinde de devam etti. Çarşı merkezinde toplanan yüzlerce kişi, Şehit Nahit Bulut Polis Merkezi'ne molotof kokteylleri ile saldırmak istedi. Karakolda görevli polislerin...

09 Ekim 2014 Perşembe 00:44
Tuceli sokakları savaş alanına döndü






Tunceli'de Kobani olayları: Tunceli sokakları savaş alanına döndü

TUNCELİ'DE SOKAKLAR YANIYOR
IŞİD protestoları Tunceli'de gece saatlerinde de devam etti. Çarşı merkezinde toplanan yüzlerce kişi, Şehit Nahit Bulut Polis Merkezi'ne molotof kokteylleri ile saldırmak istedi. Karakolda görevli polislerin karşılık vermesiyle çatışma çıktı.

Tunceli'de akşam saat 19.00'da toplanan yüzlerce kişi, Behice Boran Caddesi, Seyit Rıza Meydanı, Hürriyet Caddesi, Okullar Caddesi ile Cumhuriyet Caddesi ile Dr. Mehmet Kahraman Caddesi'nde slogan atarak yürüyüşe geçti. Grup caddelerde bulunan çok sayıda MOBESE kameralarını tahrip etti. Gruptakilerin çevreye zarar vermesi üzerine polis ekipleri gruba müdahale etti. Polisin müdahalesi üzerine gruptakiler polis araçlarına molotof kokteylli attı. Yanan araç TOMA'dan sıkalan su ile söndürüldü.
Eylemci grup, daha sonra Şehit Nahit Bulut Polis Merkezi'ne molotof kokteylleri atmak istedi. Yüzü maskeli kişiler, karakola molotof kokteyli atmak isteyince polislerin karşılık vermesiyle çatışma çıktı. Polisin müdahalesi sonrası yüzü maskeli grup ara sokaklara kaçtı. Olaylar gecenin ilerleyen saatlerine kadar devam etti. 
Protestolar sırasında kadın garson çalıştıran bir birahane de gruptakiler tarafından ateşe verildi. Daha önce iki kez yakılan, ancak tekrar kadın garson çalıştırmaya devam eden birahane, gece saatlerinde molotofkokteyli atılarak yakıldı. Alevlere itfaiye ekipleri müdahale ederek söndürdü. Yangında birahane kullanılamaz hale geldi.
Protestocu grup çarşı merkezinde de birçok bankayı ATM'yi tahrip etti. Grup cadde ve sokaklarda barikatlar kurup ateş yakarak, yolu ulaşıma kapattı. Yolların barikatlarla kapatılması üzerine polis gruplara müdahale etti. Polisin gruplara müdahalesi gecenin ilerleyen saatlerine kadar devma etti. Olaylar sırasında 5 göstericinin gözaltına alındığı öğrenildi.


MARDİN VALİLİĞİ ÖLÜMLERLE İLGİLİ AÇIKLAMA YAPTI

Mardin'in Kızıltepe İlçesi'nde 2 kişinin öldürülmesi ile ilgili valilikten açıklama yapıldı. Mardin Valiliği tarafından yapılan yazılı açıklama, 'Kobani’deki gelişmeler nedeniyle ilimizde provokatif amaçlı sokak olayları sırasında 8 Ekim 2014 tarihinde saat 19.00'da ilimiz, Kızıltepe ilçe merkezinde göstericilerce durdurulan araçta bulunan 2 erkek şahıs göstericiler tarafından ateşli silahla vurulmuş, araçları yakılmış, cesetleri yere atılmıştır. Ayrıca ilimiz Dargeçit İlçe Polis Merkezi’ne saat 20.30 civarında uzun menzilli silahlarla saldırıda bulunulması üzerine, verilen karşılık sonrası saldırganlardan bir erkek şahıs yaralanmış ve Dargeçit Devlet Hastanesi’ne kaldırılmıştır. Diğer taraftan 8 Ekim 2014 tarihinde alınan bilgiye göre yasa dışı örgüt mensuplarının tahrik edip olayları tırmandırmak amacıyla halkın üzerine ateş açıp galeyana getirecekleri öğrenilmiştir' denildi.
Valiliğin her türlü olayları önlemek amacıyla yoğun bir çalışma içerisinde olduğu belirtilen açıklamada, 'Valiliğimizce her türlü kanunsuz olayları önlemek için sabır ve titizlik içinde yoğun bir çalışma sürdürülmekte ve hukuk devleti kuralları çerçevesinde önleyici tedbirler alınmaktadır. Bu çerçevede kanunsuz olayları gerçekleştiren ve teşvik edenlerle ilgili olarak yasal işlemlerin mutlaka uygulanacağının bilinmesini istiyor, vatandaşlarımızı bu tür provokatif olaylara karşı dikkatli olmaya davet ediyor; sınır komşularımızda yıllardır cereyan eden karışıklıklara bakarak Ülkemizdeki huzur ve düzenin bozulmaması için bütün hemşerilerimizi duyarlı olmaya çağırıyorum' ifadelerine yer verildi. 

FOTOĞRAFLI

Anahtar Kelimeler:
Tuncelide Kobani Olayları
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.