Turizm cennetinin 'dört mevsimi'

Antalya Valiliği ve Anadolu Ajansının iş birliği ile dört mevsimi fotoğraflanan turizmin başkenti Antalya'nın tarihi, kültürü, plajları ve doğası gün yüzüne çıkarılacak.

13 Temmuz 2017 Perşembe 16:52
Turizm cennetinin 'dört mevsimi'






ANTALYA - Ayşe Yıldız

Antalya Valiliği ve Anadolu Ajansının (AA) ortak çalışmasıyla kentin denizi, kumu, güneşinin yanı sıra tarihi, kültürü ve doğası gün yüzüne çıkarılacak.

Doğa fotoğraflarıyla öne çıkan ajansın ödüllü foto muhabirlerinden Ali İhsan Öztürk, "Dört Mevsim Antalya" konulu çalışma kapsamında, bir yıl boyunca Antalya'nın doğal, kültürel ve tarihi mekanlarını, plajlarını, deniz altı güzelliklerini görüntüledi.

Valilik ve AA'nın iş birliği ile yürütülen çalışma kapsamında çekilen ve Antalya'nın dört mevsimini yansıtan güzellikleri anlatan bazı fotoğraflar, dünya basınında da yer aldı.

Antalya'daki Patara Plajı'nda Mısır'daki çölleri andıran kumlar üzerinde yapılan atlı ve develi safariden, Akseki'deki yaban keçilerine, deniz altındaki güzelliklerden mağara, şelale, kale, cami, antik kentlere, yörük kültüründen tarihi yapılara kadar kentin güzellikleri, dört mevsimi fotoğraflandı.

Turizmin başkenti Antalya'nın yöresel ürünleri, unutulmaya yüz tutan bazı değerleri, çalışma kapsamında fotoğraflarla kitaplaştırılarak gelecek nesillere aktarılacak.

Her yıl milyonlarca turistin ziyaret ettiği kentte, deniz, kum, güneşin yanı sıra Antalya'nın tarihi, kültürü ve doğası gün yüzüne çıkarılacak.

"Antalya'nın kültürünü ve güzelliklerini yeniden ele aldık"

Vali Münir Karaloğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Antalya ile ilgili bugüne kadar çok sayıda tanıtım, fotoğraf, video çalışmaları gerçekleştirildiğini ancak kapsamlı bir çalışma olmadığını söyledi.

Antalya'nın doğa ve tarihi güzelliklerini yeniden gün yüzüne çıkarmak için Anadolu Ajansı ile anlaşma yaptıklarını anlatan Karaloğlu, bütünlük içerisinde Antalya'nın 19 ilçesini ve merkezini kapsayan güzelliklerini yeniden ele aldıklarını dile getirdi.

"Doğa ve manzara fotoğrafları konusunda Türkiye'de herkesin otorite kabul ettiği AA'nın foto muhabiri Ali İhsan Öztürk ile çalışma yapıyoruz. Tam bir yıl boyunca, dört mevsim Antalya'nın bütün güzelliklerini Ali İhsan'ın kadrajından tekrar gün yüzüne çıkarılım istedik." diyen Karaloğlu, çalışmaların bölge bölge ilçe ilçe devam ettiğini belirtti.

Antalya'nın sadece deniz, kum ve güneşten ibaret olmadığına dikkati çeken Karaloğlu, kentin muhteşem tarihi, kültürü ve doğasıyla farklı bir yer olduğunu ifade etti.

Bunu gün yüzüne çıkarmak istediklerine işaret eden Karaloğlu, şunları kaydetti:

"Anadolu Ajansı ile ortaklaşa yaptığımız çalışma turizme yeni boyut kazandıracak. Alternatif turizm noktalarını tekrar hem turizmciye hem de turistin önüne koymak istiyoruz. Her mevsim ayrı bir güzelliğe bürünen Akseki ilçesindeki Giden Gelmez Dağlarında sayıları her geçen gün artan ve fotoğraflanan yaban keçileri turizme kazandırılacak. Dünyanın hiçbir yerinde Akseki'deki gibi çıplak gözle dağ keçileri izlenemiyor."

Karaloğlu, Antalya'nın tamamını, dört mevsimini içine alacak önemli bir fotoğraf sergisi açacaklarını sözlerine ekledi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.