Türk girişimcilerin vize sorunları Münih’te masaya yatırıldı

Ahmet İNCEL MÜNİH () – Bavyera Ekonomi Bakan Yardımcısı Franz Josef Pschierer’in Münih Başkonsolosu Mesut Koç ve Ticaret Ataşesi İsmet Salihoğlu’nun kentteki Türk firmalarına yaptıkları ortak ziyarette, Türk iş insanlarının vize...

06 Mayıs 2015 Çarşamba 16:32
Türk girişimcilerin vize sorunları Münih’te masaya yatırıldı






Ahmet İNCEL MÜNİH () – Bavyera Ekonomi Bakan Yardımcısı Franz Josef Pschierer’in Münih Başkonsolosu Mesut Koç ve Ticaret Ataşesi İsmet Salihoğlu’nun kentteki Türk firmalarına yaptıkları ortak ziyarette, Türk iş insanlarının vize ve hava limanlarındaki zorluklar gündeme damgasını vurdu. Türk şirketlerine hayran kaldı Bakan yardımcısı Pschierer başkanlığındaki Ekonomi heyeti, Başkonsolos Koç başkanlığındaki Türk heyetiyle birlikte Münih yakınlarındaki Garching’te bulunan Vestel Germany ve Natek firmalarını gezdiler. Vestel Germany Müdürü Özcan Karadoğan şirketlerinde 7 milletten 35 kişiyle yılda yaklaşık 200 milyon Euro ciro yaptıklarını anlattı. Karadoğan, bir sunum ile Vestel’i anlatırken, bakan yardımcısı tüm duyduklarından sonra, Almanya’daki Türk şirketlerin gücüne hayran kaldıklarını söyledi. Ataşe Salihoğlu Türk iş insanlarının sorunlarını anlattı Ticaret Ataşesi Salihoğlu, Türk girişimciler Almanya vizesi ve hava limanlarında Alman polisinin onur kırıcı davranışları gibi konularda şikayetlerini bakan yardımcına anlatırken “özellikle Münih hava limanında dev şirketlerimizin yöneticilerine gösterilen davranış şekli, bu şirketlerin faaliyetlerini Bavyera Eyaleti’nden Kuzey Almanya’ya doğru kaydırılmasına neden olmaktadır. Çünkü, Kuzey’deki eyaletlerde iş adamlarımıza daha olumlu yaklaşılmaktadır” dedi. Şikayetleri sık sık duyuyorum Bakan yardımcısı Pschierer, bu tür şikayetlerle sık sık karşılaştığını söylerken “sizin söylediklerinizi başta Federal İçişleri Bakanı olmak üzere Bavyera İçişleri Bakanı ve diğer yetkililere rapor edeceğim ve çözüm bulunmasını isteyeceğim” dedi. Pschierer “burada yatırım yapıp iş yerleri açan, insanlara iş olanakları sunan ve burada çalışmak isteyen sizler her zaman hoş geldiniz. Bu tür davranışlara muhatap olarak sizler yanlış hedeflersiniz” dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.