Türk Telekom ve Turkcell 40 ülkeden 100 şirketi Türkiye’de buluşturdu

- "Uluslararası Operatörler Müşteri Etkinliği" yaklaşık 40 ülkeden 100 şirkete ev sahipliği yaptı

30 Eylül 2017 Cumartesi 12:26
Türk Telekom ve Turkcell 40 ülkeden 100 şirketi Türkiye’de buluşturdu






İSTANBUL (AA) - Türk Telekom ve Turkcell, Türkiye’yi bölgesinin dijital üssü haline getirme vizyonu ile dünya devlerini Türkiye’de bir araya getirdi.

İki şirketin ortak yaptığı açıklamaya göre, Türk Telekom International ve Turkcell Superonline güçlerini birleştirerek "Uluslararası Operatörler Müşteri Etkinliği"ne imza attı. Yaklaşık 40 ülkeden 250 şirket yöneticisinin bir araya geldiği etkinliğe, Nahçivan Özerk Cumhuriyeti İletişim ve Teknoloji Bakanı Rövşen Memedov ile Azerbaycan İletişim ve Yüksek Teknoloji Bakan Yardımcısı İltimas Memmedov da katıldı.

Telekom sektörünün dünya devlerini Antalya’da buluşturan etkinlik Avrupa, Afrika ve Asya’dan olmak üzere aralarında, Deutsche Telekom, China Telekom Global ve Orange’ın da yer aldığı 100 şirketi bir araya getirdi.

Türkiye’yi bölgede dijital üs haline getirme, İstanbul’u bölgenin teknoloji merkezi yapma stratejilerine katkı sağlamak üzere düzenlenen etkinlikte, 2018’in gündem konuları masaya yatırılırken sektöre katkı sağlayacak yeni iş birliği fırsatları da değerlendirildi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Türk Telekom International Grubu İcra Kurulu Başkanı Mehmet Toros, bu önemli etkinliği Türkiye’nin dijital üs olması hedefi ile gerçekleştirdiklerini belirterek, şunları kaydetti:

"Güneydoğu Asya’dan Batı Avrupa’ya kadar uzanan uluslararası konsorsiyumların üyesi olarak karasal ve deniz altı transmisyon hatları ile kıtaları birbirine bağlıyor, 40 bin kilometreyi aşan altyapımız ile geniş bir coğrafyada hizmet sunuyoruz. Türkiye’nin kıtalararası bir veri köprüsü olma konumunu güçlendirme stratejisi doğrultusunda çalışmalarımızı sürdürüyor, yurt içinde ve yurt dışında yaptığımız yatırımlarla alt yapımızı sürekli güçlendiriyoruz. Gerçekleştirdiğimiz bu özel etkinlik de bu ana stratejilerimizin bir sonucu.

Bu amaç doğrultusunda Turkcell Superonline ile birlikte sektörümüze ilham verecek bir iş ortaklığına imza atmış olmaktan mutluluk duyuyoruz. Üç kıtadaki küresel teknoloji ve telekomünikasyon devlerini bir araya getirdiğimiz bu organizasyon, ülkemizin bölgesinde veri merkezi olması hedefindeki potansiyelini, gücünü, istikrarını ve yönetim anlayışını net bir şekilde ortaya koyuyor. Gerçekleştirdiğimiz bu etkinliğe olan ilgi, ülke olarak sahip olduğumuz potansiyele de dikkati çekiyor. Türkiye, altyapısı, veri merkezleri ve fiber teknolojisiyle bölgenin en güçlü oyuncularından biri konumunda. İstanbul ise hub noktası olma yolunda emin adımlarla ilerliyor. Bu etkinlikle de Türkiye’nin, bölgemizdeki veri ve ses trafiği pazarından daha fazla pay almasına katkı sağlamayı hedefledik."

Turkcell Genel Müdür Yardımcısı Murat Erkan ise telekom sektörünün önemli oyuncularını Türkiye’de ağırlamaktan memnuniyet duyduğunu ifade ederek, "2008 yılında ‘İpek yolunu fiber yoluna çevireceğiz’ diyerek yola çıkmıştık. 'Türkiye’yi internetin ana rotası, İstanbul’u bölgenin merkezi yapacağız' demiştik ve bu vizyonumuzu emin adımlarla gerçekleştirmeye devam ediyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

Erkan, Turkcell olarak müşterilere değer yaratma yolculuğunda, sadece Türkiye’de değil, dünyada da sektöre ilham veren bir dönüşüm içinde olduklarını bildirerek, şunları kaydetti:

"Bölgenin ihtiyaçlarını biliyor, iş ortaklıklarımıza yeni ve yaratıcı çözümler sunuyoruz. Ülke olarak güçlü altyapımızla, bölgede yürüttüğümüz çalışmalarla, Türkiye’yi internetin ana rotası yapma stratejimizi desteklemeye devam edeceğiz. Dünyada internete yön veren şirketleri bir araya getirdiğimiz Antalya’daki bu etkinliğimizin de bu stratejinin gerçekleşmesi yolunda büyük katkı sağladığını düşünüyoruz. Bu vesileyle de bu etkinliği birlikte düzenlediğimiz Türk Telekom International’a ayrıca teşekkür etmek istiyorum.”


Anahtar Kelimeler:
TurkcellTürk Telekom
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.