Türk Ytong Genel Müdürü: Türkiye, deprem kuşağında, gazbeton kullanımı yaygınlaşmalı

İZMİT(Kocaeli), ()- TÜRK Ytong Genel Müdürü Gökhan Erel, yatırımlar ve sektörle ilgili olarak İzmit'te düzenlenen toplantıda 'Gazbeton' olarak bilinen yanmazlığı, ısı yalıtımı ve depreme dayanıklılığı nedeniyle...

15 Nisan 2015 Çarşamba 11:18
Türk Ytong Genel Müdürü: Türkiye, deprem kuşağında, gazbeton kullanımı yaygınlaşmalı






İZMİT(Kocaeli), ()- TÜRK Ytong Genel Müdürü Gökhan Erel, yatırımlar ve sektörle ilgili olarak İzmit'te düzenlenen toplantıda 'Gazbeton' olarak bilinen yanmazlığı, ısı yalıtımı ve depreme dayanıklılığı nedeniyle inşaatlarda bu tür ürünlerin daha yaygın kullanılması gerektiğini söyledi. 
Türk Ytong'un  İzmit Yelken Kulubü'nde yaptığı toplantıya Genel Müdür Gökhan Erel, Genel Müdür Yardımcısı Tolga Öztoprak ile diğer üst düzey ve bölge yöneticileri katıldı. 'Nefes alabilen gazbeton' olarak da adlandırılan ürünle ilgili bilgiler veren Gökhan Erel, Türkiye'nin deprem bölgesinde bulunduğunu belirterek şöyle dedi:
"Bu ürünün en büyük özelliği hafif olması. Piyasadaki diğer yapı ürünlerine nazaran yüzde 40 daha hafif bir ürün. Depremlerde binanın ağırlığı çok önemli. Sarsıntı olduğunda bina ne kadar ağır olursa o kadar tahribat oluyor. Yüzde 40 daha hafif bir ürünle tahribatı minumuma indiriyorsunuz. Bu ürün daha çok büyük kentlerde tanınıp tercih ediliyor. Kontrol mekanizmasının olduğu yerlerde daha yaygın. Türkiye'nin doğusuna doğru gittikçe yapı tekniği ve yapıda kullanılan malzemeler farklılaşıyor. Bu ürünün hafif olması nedeniyle mesafe ile ilgili nakliyeden kaynaklanan sorun var. Fabrikalarımız da daha çok batıda. Gaziantep'teki fabrikamazından doğuya hizmet veriyoruz. O da 250 kilometrelik bir çap içersinde. Trabzon'da da fabrika kurmayı düşünüyoruz. Ondan sonra da yaygınlığımız tüm Türkiye'ye doğru artacaktır."

Bu malzemelerin kullanıldığı binaların hafif olduğunu söyleyen Erel, yeni deprem şartnamelerin unsurlarından birisinin binanın 'Hafifletilmesi' olduğunu, gaz betonun da bunlardan bir tanesi olduğunu anlattı. Erel, "Ürünümüz ismen marka olarak da şartnamelerde geçer zaten. Isı yalıtımı da var ürünlerimizde. Binanızı deprem şartnamesine göre yaptığınızda bir de ısı yalıtımı şartnamesine göre yaparsanız yapınız sağlıklı olur" dedi. Genel Müdür Gökhan Erel, bu malzeme fiyatının, depremde yıkılma riski, yangınlarda yanmazlığı ve insan hayatı, ısı yalıtımı hesaba katıldığında diğer malzemelerden ucuza geldiğini iddialarına ekledi.

FOTOĞRAFLI

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.