Türkiye ve Yunanistan’dan ortak sinek mücadelesi

Ali Can ZERAY/EDİRNE,()-TÜRKİYE ile Yunanistan sınır bölgelerinde ortak sivri sinek mücadelesi başlattı. Edirne Valisi Dursun Ali Şahin, Yunanistan ile karşılıklı haberleşerek aynı anda bölgede ilaçlama çalışması başlattıklarını...

17 Haziran 2015 Çarşamba 17:49
Türkiye ve Yunanistan’dan ortak sinek mücadelesi






Ali Can ZERAY/EDİRNE,()-TÜRKİYE ile Yunanistan sınır bölgelerinde ortak sivri sinek mücadelesi başlattı.
Edirne Valisi Dursun Ali Şahin, Yunanistan ile karşılıklı haberleşerek aynı anda bölgede ilaçlama çalışması başlattıklarını bu sayede daha etkin sonuç aldıklarını söyledi. Edirne’de çeltik, (pirinç) ekim arazileri ile Meriç Tunca ve Arda nehirlerinin kent merkezine yakın olması nedeniyle sivrisineklerin yoğun olduğu, ürediği kentte Edirne Valiliği ve Edirne Belediyesi Yunanistan’ın da içinde bulunduğu ortak mücadele çalışması başlattı. Edirne Valisi Dursun Ali Şahin, Edirne İl Tarım Müdürlüğü’nde başarılı işletmecilere ödül töreni çıkışı gazetecilere yaptığı açıklamada Yunanistan ile ortak yapılan mücadele çalışması neticesinde sivrisineklerde büyük azalma yaşandığını belirtti. İki ülkenin yaklaşık 3 ay öncesi ilaçlama yapmaya başlattığını anlatan, Vali Şahin, “Meriç Nehri kıyısında ve kent merkezinde sineklerde büyük bir azalma var. Biz burada sinek ilaçlamasını nerede hangi tarihte nerede yapacağımızı Yunanistan’a bildirdik. Onlarda bizim bildirdiğimiz alanlarda o tarihte ve saatte çıkıyor o bölgede karşılıklı verdiğimiz koordinatlara uyarak ilaçlama çalışması başlatıyor. Bu sayede sivrisinekler mücadelede gözle görülür bir azalma yaşandığımızı söyleye biliriz” dedi. Şahin, iki ülkenin sivrisineklerle mücadelesi yaz boyunca devam edeceğini ifade etti.

FOTOĞRAFLI

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.