Türkiye'de 6 bin, dünyada 1 milyon 200 bin Rotaryen var

Edip TEKİN/BURSA, () - ULUSLARARASI  Rotary 2016- 2017 Dönemi Dünya Başkanı ABD’li işadamı John Germ, dünya genelinde 537 bölgede 1 milyon 200 bin, Türkiye’de ise 6 bin civarında Rotary üyesi olduğunu söyledi. Rotary 2440’ncı...

05 Mart 2015 Perşembe 15:51
Türkiye'de 6 bin, dünyada 1 milyon 200 bin Rotaryen var






Edip TEKİN/BURSA, () - ULUSLARARASI  Rotary 2016- 2017 Dönemi Dünya Başkanı ABD’li işadamı John Germ, dünya genelinde 537 bölgede 1 milyon 200 bin, Türkiye’de ise 6 bin civarında Rotary üyesi olduğunu söyledi.
Rotary 2440’ncı Bölge 2015- 2016 Dönem Guvernörü Dr. Reha Akın’ın davetiyle bir dizi ziyaret için Bursa’ya gelen Germ, Sheraton Otel’de Reha Akın, Uluslararası Rotary Yönetim Kurulu Üyesi Şafak Alpay ve Rotary Kulüp başkanlarının katılımıyla basın toplantısı düzenledi. Rotary kulübünün çok geniş bir organizasyonu olduğunu ve insanlara yardım edip, onların daha iyi şartlarda yaşaması için hizmet verdiğini anlatan Germ şunları söyledi:

"537 bölgede 1 milyon 200 binin üzerinde Rotaryen dünyaya hizmet ediyor. Türkiye’de 3 bölgede 6 bin civarında üyemiz bulunuyor. Birçok bölgede kulüp var. Bursa’da 17 kulüple rotary yerel bölgede hizmet veriyor. Yalnızca dünyaya yayılmış bir organizasyon değiliz, yerelde de özel hizmet veriyoruz. Biz gönüllü bir organizasyonuz, çok daha fazla gönüllüye ihtiyacımız var. Çok daha fazla genç insanın organizasyonumuza katılmasına ihtiyacımız var. Emekli insanların birikimlerini bu topluma, Rotary dünyasına hediye ederek çok daha aktif hale gelmelerini amaçlıyoruz." 
Germ, rotary kulüplerinin dünyanın değişik bölgelerinde yaptığı hizmetleri de anlattı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.