Tutsak kuşlara özgürlük

İZMİR, () - İZMİR Orman ve Su İşleri 4. Bölge Müdürlüğü ekipleri, Tepecik'teki Kuş Pazarı'na operasyon düzenledi, yakalanması ve satışı yasak 437 kuşa el koydu, ilgililere para cezası uyguladı. El konulan kuşlar ise...

04 Mart 2015 Çarşamba 11:44
Tutsak kuşlara özgürlük






İZMİR, () - İZMİR Orman ve Su İşleri 4. Bölge Müdürlüğü ekipleri, Tepecik'teki Kuş Pazarı'na operasyon düzenledi, yakalanması ve satışı yasak 437 kuşa el koydu, ilgililere para cezası uyguladı. El konulan kuşlar ise doğaya salındı.
Tepecik Semti'ndeki kuş pazarında yasadışı yollarla elde edilen kuşların satıldığı ihbarı üzerine, İl Emniyet Müdürlüğü desteğinde 1 Mart günü Orman ve Su İşleri 4. Bölge Müdürlüğü ekipleri denetim yaptı. Denetimlerde 300 saka, 100 florya, 11 kocabaş, 6 sarıkafa güvercin, 13 kınalı keklik ve 7 de yeşilbaş ördek olmak üzere toplam 437 kuşa el konuldu. Ekipler yasadışı yollarla doğadan toplanan kuşları satmaya çalışan 3'ü Suriyeli 9 kişi hakkında 7 bin 200 TL idari para cezası ve 43 bin TL de tazminat cezası uyguladı.
Ekipler, el koydukları kuşları ise doğal yaşam ortamlarında özgürlüklerine kavuşturdu.

FOTOĞRAFLI

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.