'Uludere'de 10 yılda yapılmayan hizmeti 10 ayda gerçekleştirdik'

Şırnak'ta İçişleri Bakanlığınca görevlendirme yapılan Uludere Belediyesince hazırlanan "acil eylem planı" kapsamında yürütülen hummalı çalışmayla ilçenin yıllardır süregelen ihtiyaçları çözüme kavuşturuluyor.

15 Aralık 2017 Cuma 17:46
'Uludere'de 10 yılda yapılmayan hizmeti 10 ayda gerçekleştirdik'






ŞIRNAK (AA) - EKREM PAYAN - Şırnak'ın Uludere ilçesi, İçişleri Bakanlığınca görevlendirme yapılan belediyenin çalışmalarıyla yıllardır mahrum kaldığı belediyecilik hizmetlerine kavuştu.

DBP'li Uludere Belediye Başkanı Zeynep Üren'in terör soruşturması kapsamında görevinden uzaklaştırılmasının ardından görevlendirilen Kaymakam M. Fatih Yakınoğlu tarafından ilçenin yıllardır süregelen sorunlarının çözümü için "acil eylem planı" hazırlandı.

Bu kapsamda 7 mahalle ve 45 bin nüfusa sahip ilçenin hak ettiği hizmetlerle buluşması için birçok proje hazırlandı. Bir yandan DBP'li yönetimden kalan 4,5 milyon liralık borç ödenmeye devam ederken diğer yandan hazırlanan projeler birbiri ardına uygulanarak, ilçede yaşam standartları artırılıyor.

DBP'li yönetimin borcu da ödeniyor

Yakınoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, göreve başladıklarında öncelikle ilçenin ihtiyaçlarını belirlemek için kanaat önderleri, muhtarlar ve vatandaşlarla toplantı yaptıklarını söyledi.

Toplantı sonucu "acil eylem planı" hazırladıklarını dile getiren Yakınoğlu, ilçenin ihtiyaçları doğrultusunda çalışmaları hızlandırdıklarını belirtti.

Yakınoğlu, eski belediyeden kalan 4,5 milyon liralık borcu belirledikleri takvim doğrultusunda ödemeye başladıklarını anlatarak, borcu öderken diğer yandan da vatandaşlara özlemini duydukları hizmetleri sunmaya devam ettiklerini aktardı.

İlçeye sosyal yaşam alanları kazandırıldı

"İçme suyu, mesire alanı, sulama kanalı, alternatif yol, sosyal alanlar gibi ihtiyaçları hayata geçirdiğimiz projelerle vatandaşa kazandırdık." diyen Yakınoğlu, 500 bin lira bütçe ile ilçedeki mevcut parkları yenilediklerini, 2 yeni parkı hizmete sunduklarını ayrıca 5 dönüm alanda ilçenin ihtiyacını karşılayacak mesire alanı oluşturacaklarını bildirdi.

Yakınoğlu, belediyenin öz kaynaklarıyla 7 mahallede 7 kilometrelik beton sulama kanalı yaptıklarını, atıl durumda olan çeşmeyi genişleterek 2 dönüm alana 150 bin lira maliyetle vatandaşın piknik yapacağı, ailesiyle nefes alabileceği mesire alanı kazandırdıklarını ifade ederek, bunun yanı sıra her okulda ve mahallede oyun parkları oluşturduklarını, dere ıslahı yaptıklarını kaydetti.

"Hizmet anlamında çıtayı yükselttik"

Yürüttükleri çalışmalara kardeş İstanbul Sultangazi Belediyesinin de büyük destek verdiğine işaret eden Yakınoğlu, bu çerçevede İstanbul'dan kameriyeler, oturma bankları, otobüs durakları gibi yardımların ulaştığını aktardı.

Kardeş belediye ile iş birliği halinde "Kadın Eğitim Kültür Destek Merkezi Projesi"ni hayata geçireceklerini ifade eden Yakınoğlu, projenin 3,5 milyon liraya mal olacağını dile getirdi.

Yakınoğlu, "Bu merkez toplantı ve konferans salonlarının bulunduğu, kadınlara her türlü eğitimlerin verilebileceği, kilim kurslarının olduğu çok kapsamlı bir proje olacak." diye konuştu.

İlçede vatandaşları kaliteli belediye hizmetiyle tanıştırdıklarını belirten Yakınoğlu, "İlçede belediye hizmeti anlamında çıtayı yükselttik. Uludere'de 10 yılda yapılmayan hizmeti 10 ayda gerçekleştirdik." dedi.

"Daha güzel projeleri halkımızın hizmetine sunacağız"

Daha önce belediye kaynaklarının terör örgütüne aktarıldığını belirten Yakınoğlu, göreve gelmeleriyle halkın parasının halka hizmet olarak döndüğünü bildirdi.

Fatih Yakınoğlu, 10 aylık sürede imkanları doğrultusunda ilçenin acil ihtiyaçlarının karşılandığını vurgulayarak, bundan sonraki süreçte merkez su şebekesinin yenilenmesi, sokak sağlıklaştırması, kaldırım ve cadde düzenleme çalışmaları, aydınlatma, iş yerlerine tek tip cephe kaplaması, her mahalleye spor sahası yapılması ve elektrik kablolarının yer altına alınmasına ilişkin çalışmalar yapılacağını kaydetti.

"Halka hizmeti Hakk'a hizmet düsturu ile hareket ettik. Önümüzdeki yıl daha güzel projeleri halkımızın hizmetine sunacağız. Halkımız gördü ki istendiğinde bütçe de kaynak da oluşturulabiliyor." diyen Yakınoğlu, bundan sonra da vatandaşlara en iyi hizmet vermek için gece gündüz çalışmaya devam edeceklerini sözlerine ekledi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.