Üniversitenin kurbanlık keçileri

Edip TEKİN/BURSA, () - ULUDAĞ Üniversitesi (UÜ) Veterinerlik Fakültesi'nde yetiştirilen 200 keçiden 15'i, kurban bayramı öncesi 400-500 TL arasında değişen fiyatlarla satışa çıkartıldı. Aynı keçilerin piyasa fiyatının 600 TL'den başlayıp...

19 Ağustos 2015 Çarşamba 11:15
Üniversitenin kurbanlık keçileri






Edip TEKİN/BURSA, () - ULUDAĞ Üniversitesi (UÜ) Veterinerlik Fakültesi'nde yetiştirilen 200 keçiden 15'i, kurban bayramı öncesi 400-500 TL arasında değişen fiyatlarla satışa çıkartıldı. Aynı keçilerin piyasa fiyatının 600 TL'den başlayıp 1000 TL'ye kadar çıktığı, bu hayvanlara ilginin, yüksek olduğu belirtildi.
UÜ Veterinerlik Fakültesi’nde veteriner hekimlerin kontrolünde yetiştirilen keçiler verimlilik oranları yönünden görenleri şaşırtıyor. Günde 3- 6 kilo süt alınan keçilere verilen saman ve yemlerin kalori değerleri sık sık ölçülüyor. Genç, damızlık ve anaç olarak yetiştirilen keçiler belli bir yaşa geldikten sonra satılıyor. Toplam 200 adet keçinin bulunduğu çiftlikte 15 keçi satışa sunulacak. Üniversiteden keçi almak isteyenler Kurban Bayramı öncesi hayvanları piyasa değerinin altında satın alabilecek. Piyasada kurbanlık keçi fiyatları 600-1000 TL arasında değişirken, Veterinerlik Fakültesi Araştırma ve Uygulama Çiftliği’nde kurbanlık keçi fiyatları 400- 500 lira olarak belirlendi. Veteriner Fakültesi Hayvan Sağlığı ve Hayvansal Üretim, Araştırma ve Uygulama Merkezi Teknik Sorumlusu Doç.Dr. Abdulkadir Orman, şöyle dedi:

"Aslında damızlık niteliği yüksek hayvanlar satıyoruz. Ancak vatandaşın fiyata istinaden alacağı hayvanı ne şekilde kullanacağı kendisine kalmış. Elimizde şu anda erkek damızlık kalmadı. Bir yaş ve üzeri dişi anaçlarımız mevcut. Diğerleri damızlık olabilecek nitelikte ve bu yıl doğan genç keçilerimiz. Şu anda kurbanlık olarak satılan erkek çebişler 400, dişi çebişler ise 500 lira. Bu fiyatları haziran ayında belirlemiştik. Ancak elimizde kalan hayvanlar için önümüzdeki ay revizyon yapabiliriz. Anaçlar için bu değişikliği yapmayacağız. Yani anaç keçilerin fiyatı 750 lira kalacak."

FOTOĞRAFLI

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.