Uzun yaşamını tarhana ve bulgur çorbasına bağladı

Ahmet ACAR/KAŞ (Antalya), () - ANTALYA'nın Kaş İlçesi'nde oturan ve 106'ncı doğum gününü pasta keserek kutlayan Ali Kocaer, uzun yaşamın sırrını tarhana ve bulgur çorbasına bağladı. Kaş'a bağlı Hacıoğlan Mahallesi'nde oturan...

07 Nisan 2015 Salı 10:52
Uzun yaşamını tarhana ve bulgur çorbasına bağladı






Ahmet ACAR/KAŞ (Antalya), () - ANTALYA'nın Kaş İlçesi'nde oturan ve 106'ncı doğum gününü pasta keserek kutlayan Ali Kocaer, uzun yaşamın sırrını tarhana ve bulgur çorbasına bağladı.
Kaş'a bağlı Hacıoğlan Mahallesi'nde oturan Ali Kocaer'in 106'ncı doğum günü için Kaymakam Selami Kapankaya, yeğeni Kaş Belediye Başkanı Ak Partili Halil Kocaer, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Ayhan Yıldırım, ailesi ve yakınlarının katıldığı bir kutlama düzenlendi. Rumi takvime göre 1326 doğumlu olan Ali Kocaer, üzerinde '106'ncı yaş günün kutlu olsun Ali Dede' yazılı pastadaki mumları söndürdü. Sonrasında yeğeninin elinden pasta yiyen Ali Kocaer, uzun yaşamın sırrını ise tarhana ve bulgur çorbasına bağladı.
Askerlik döneminde Kaş'tan Antalya'ya yürüyerek 5 günde giden Ali Kocaer, askerliğini Diyarbakır'da yaptı. 2 evlilik yapan Ali Kocaer, tek çocuğu olan oğlu yaşamını yitirince geliniyle birlikte Hacıoğlan Mahallesi'nde yaşamını sürdürmeye çalışıyor.
İlçenin bilinen en yaşlı kişisi olan Ali Kocaer, oturduğu mahallede 15 yıl aralıksız muhtarlık görevini yürüttü. Geçimini çiftçilik ve besicilikle sağlayan Kocaer, askerliği dönemi ve sonrasında da uzun yıllar yağlı pehlivan güreşi yaptı. Kulağının ağır işitmesi dışında sağlık sorunu olmayan Kocaer, doğum gününü kutlamaya gelen Kaymakam Selami Kapankaya ve beraberindekilerle sohbet ederek, yaşadığı zorlukları, babasının seferberliğe gidip 5 kardeşinin yetim kalmasını anlattı.
Belediye Başkanı Halil Kocaer, "Amcam gençliğinde ailenin güreşçisiydi. Birçok yerde başarılı oldu. Sonraki dönemlerde de sıkıcı ve zor işlerde kendisini zorlamadı. Biraz daha rahat yaşamayı severdi. Gelecek için endişe etmemiştir. Gününü gün etmiştir, başına bir şey geldiği zamanda 'boş ver' demesini bilmiştir. Allah kendisine uzun ömürler versin" dedi.
Kaymakam Selami Kapankaya da "İlçemizin yaşayan bir tarihi, ulu çınarı. 2 yaşındayken babasının seferberlikte askere gitmesi, bir daha dönmemesi, annesinin 5 çocukla kalması, tek yorganın altında 5 kardeşle çocukluğunu geçirmesi, onun anlattığı hikayeler, bizlere ve çocuklarımıza örnek oluyor" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.