Van'da Kadınlar Günü kutlamasında Özgecan unutulmadı

Gülay KUYUCU/VAN,()-VAN'da HDP ve DBP öncülüğünde düzenlenen 8 Mart Dünya Kadınlar Günü mitinginde konuşan HDP Van Milletvekili Aysel Tuğluk, "Çok yakın bir zamanda yine Başkanımız tarafından 10 maddelik bir demokrasi manifestosu...

07 Mart 2015 Cumartesi 16:34
Van'da Kadınlar Günü kutlamasında Özgecan unutulmadı






Gülay KUYUCU/VAN,()-VAN'da HDP ve DBP öncülüğünde düzenlenen 8 Mart Dünya Kadınlar Günü mitinginde konuşan HDP Van Milletvekili Aysel Tuğluk, "Çok yakın bir zamanda yine Başkanımız tarafından 10 maddelik bir demokrasi manifestosu sunuldu. Ve bir kez daha barış eli havaya kaldrıldı. Dendi ki 'Evet gelin bu savaşı bitirelim. Acılar artık yaşanmasın. Bu sorunu demokratik siyaset yoluyla çözelim dendi. Bir kez daha büyük bir cesaretle demokratik çözüm iradesi açığa çıkartıldı. Bakalım bu AKP, bu devlet buna nasıl yanıt verecek göreceğiz bakalım. Çözüme barışa varlar mı? Bunu göreceğiz. "dedi.
Van Kalesi arkasında yapılan 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlamalarına HDP Van Milletvekili Aysel Tuğluk, HDP ve DBP yöneticileri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Toplanan kalabalık ellerinde Paris'te öldürülen Sakine Cansız, Fidan Doğan ve Leyla Şaylemez ile Mersin'de vahşice katledilen üniversite öğrencisi Özgecan Aslan'ın fotoğraflarının bulunduğu dövizler taşıdı. Alanda fotoğrafları da taşınan Abdullah Öcalan'ın Kadınlar Günü ile ilgili mesajı okundu. Güvenlik önlemlerinin alındığı kutlamalarda, kadınlar alana arama noktalarından geçirelerek alındı. Mitingde konuşan HDP Van Milletvekili Aysel Tuğluk, başlatılan çözüm sürecine değindi. Tuğluk şöyle konuştu:
"Ve çok yakın bir zamanda yine başkanımız tarafından 10 maddelik bir demokrasi manifestosu sunuldu. Ve bir kez daha barış eli havaya kaldrıldı. Dendi ki 'Evet gelin bu savaşı bitirelim. Acılar artık yaşanmasın. Bu sorunu demokratik siyaset yoluyla çözelim . Bir kez daha büyük bir cesaretle demokratik çözüm iradesi açığa çıkartıldı. Bakalım bu AKP, bu devlet buna nasıl yanıt verecek, göreceğiz. Çözüme barışa varlar mı bunu göreceğiz. O yüzden biz kadınlar olarak bu topraklara barışın gelmesini istiyoruz. Artık gençlerimizin cenazelerini taşımak istemiyoruz. Ama kadınlar olarak eşit ve adil bir çözüm istiyoruz. Kürdüz Kürt olarak yaşamak istiyoruz diyoruz. Başka birşey istemiyoruz. AKP'ye diyoriz ki; böyle boş laf etmekten vazgeç. Eğer çözeceksen somut adımlar at. Bu fırsatı kaçırma diyoruz. Buyrun çözüme hazırsanız başkanımızın uzattığı barış elini tutun diyoruz. Umut ediyoruz ki bu barış ve çözüm fırsatı bir kez daha kaçırılmaz. Biz kadınlar olarak bu sürecin yanında olacağız" diye konuştu.

Hakkari’nin Çukurca ilçesinde de, Halkların Demokratik Partisi (HDP) tarafından kadınlar günü kapsamında şenlik düzenlendi. Şenliğe HDP'li yöneticiler, HDP milletvekili aday adayları ile çok sayıda vatandaş katıldı. Burada da Öcalan'ın gönderdiği Kadınlar Günü mesajı Çukurca HDP'li Belediye Başkan Vekili Hilal Duman tarafından okundu. Geniş güvenlik önlemlerinin alındığı alanda, Hakkari Fekiye Teyran Kültür Merkezi sanatçılarının Kürtçe söylediği müzik eşliğinde halaylar çekildi. Şenlikten sonra grup olaysız bir şekilde dağıldı.


FOTOĞRAFLI

 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.