Yalçın Akdoğan: Türkiye Sizin Paralı Askeriniz Mi? (2)

'TERÖR ÖRGÜTÜ PANİK ATAK GEÇİRİYOR' Çözüm süreciyle silah bırakma fikrinin yaygınlaşmasından terör örgütünün rahatsız olduğunu belirten Yalçın Akdoğan, "Silahı bırakmak istemiyor. 'Baskı ve şiddet olmazsa ben bölgede...

04 Kasım 2014 Salı 15:17
Yalçın Akdoğan: Türkiye Sizin Paralı Askeriniz Mi? (2)






'TERÖR ÖRGÜTÜ PANİK ATAK GEÇİRİYOR'
Çözüm süreciyle silah bırakma fikrinin yaygınlaşmasından terör örgütünün rahatsız olduğunu belirten Yalçın Akdoğan, "Silahı bırakmak istemiyor. 'Baskı ve şiddet olmazsa ben bölgede tutunamam' korkusuna kapıldı. Hükümet çözümü zorladıkça panik atak geçiriyor. Su kaynatıyor" dedi.
Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, Antalya'da Ak Parti İl Başkanlığı'nı ziyaret etti. Burada partililere seslenen Akdoğan, cumhurbaşkanlığı, başbakanlık ve genel başkanlık devir teslimlerinin hiçbir sorun yaşanmadan tamamlandığını, kongre sürecinde de görev değişimleri olacağı ve bu dönemde de tuzak kuranlara fırsat verilmemesi uyarısında bulundu.
MAÇIN İKİNCİ YARISI HAZİRAN SEÇİMİ
Kongre süreci tamamlandıktan sonrası yapılacak Haziran seçimlerine dikkat çeken Akdoğan, "Bu seçimler gerçekten hayati önemde, maçın ilk yarısını aldık. 30 Mart, 10 Ağustos seçimlerini aldık. Ama haziran seçimleri, maçın ikinci yarısını alırsak bu maçı kazanmış olacağız ve ondan sonra 4 yıl genel, yerel ve cumhurbaşkanlığı seçimi yok. O 4 yıl, yeni Türkiye'nin inşasında tuğlaları üst üste koyma yılları olacak. Köklü reformları, dev yatırımları yapmanın, o dört yılda gerçekten Türkiye şaha kalkacak. Ama bunun için bu kritik eşiği geçmemiz gerekiyor" dedi. Akdoğan, anketlerde de Ak Parti'nin yüzde 50-51 bandında görüldüğünü söyledi.
MHP VE CHP'YE ELEŞTİRİ
Diğer siyasi partilerin hepsinin bölge partisi, Türkiye'nin bütün şehirlerinde olan tek partinin Ak Parti olduğunu dile getiren Akdoğan, "Kimi doğuya, kimi batıya, kimi İç Anadolu'ya sıkışmış. MHP, CHP olarak Şırnak'ta bayrak sallayabiliyor musun, milletvekili çıkarabiliyor musun? Bunları yapamıyorsan sen zihninde bölmüşün zaten" dedi.

TERÖR ÖRGTÜ SU KAYNATIYOR
Son olaylarda da Kobani bahane edilerek, 6-7 Ekim olaylarının süreci sabote etme girişimine dönüştüğünü belirten Akdoğan, şöyle devam etti:
“Terör örgütü çok rahatsız. Silah bırakma fikrinin yaygınlaşmasından rahatsız. Bölgede normalleşme yaşanmasından rahatsız. İnsanların yaylaya çıkması, ticaret yapması, turizmin gelişmesi, bundan rahatsız. Ve silahı bırakmak istemiyor. 'Baskı ve şiddet olmazsa ben bölgede tutunamam' korkusuna kapıldı. Hükümet çözümü zorladıkça panik atak geçiriyor. Su kaynatıyor. 'Bir şekilde çözme ulaşılacak ben bunu nasıl sabote ederim'in içinde. İşte bölgede yol kesmeler, adam kaçırmalar, bunlar hep bu direnci ortaya koydu. Arkasından Kobani olaylarından sonra yaşananlar. İşte bunlar hep ayak diremeydi; 'Ben silahı, şiddeti, baskıyı bırakmam.' Ama ne oldu bir kırılma yaşandı. Bölge insanı eskiden devlete yönelik eleştiri getirirdi. Artık devlet şefkat elini uzatıyor, yatırım yapıyor, hizmet götürüyor. Zulmeden, tehdit eden, yakıp yıkan kim? Terör örgütü ve ilk defa bölge halkı devletten güvenlik talep ediyor. Terör örgütü olayları, 6-7 Ekim olayları kendi kendine olmadı. Orda şiddet uygulanması, farklı parti binalarının yakılması, Ak Parti'ye yakın diye birtakım işadamlarının yerlerinin yakılması kontrol dışı gruplar tarafından yapılmıyor. Bilinçli bir şekilde yapıldı."
TERÖR ÖRGÜTÜ YANDAŞ OMAYAN KÜRTLERE BASKI YAPIYOR
Terör örgütünün kendine yakın olmayan Kürtleri bir şekilde bölgeden kaçırma stratejisi izlediğini aktaran Akdoğan, "Tek bir vatandaşı tek bir Kürt insanını terör örgütüne musallat edip de zulmetmesi, baskı yapmasına boyun eğmeyeceğiz. İnsanımıza sahip çıkmak için ne gerekiyorsa devlet bütün adımları atacak" dedi.
HDP'NİN ÇAĞRISINA YANIT
'Çözüm süreci var' diye yaptıkları yanlışları söylemezlik etmeyecekleri yönünde de HDP'ye seslenen Akdoğan, Başbakan Davutoğlu'nun 'Bir parti gibi davranıp anayasa, yasalar çerçevesinde hareket ederse muhataplığı sürdürürüz' şeklindeki sözlerini hatırlatarak, şöyle konuştu:
“Tabi böyle olacak. Muhatap alırız diye bir partiye hiza vermeye çalışmıyoruz. Sen anayasa, yasalar çerçevesinde hareket edersen o zaman muhatap alınırsın. Meşru muhataplık odur, meşruiyetin zedelenirse muhataplığın da ortadan kalkar. Siyasi ve hukuki meşruiyetin güçlenirse o zaman sen muhatap haline gelirsin. Bu kaçınılmaz bir durumdur ve çözüm süreci var diye biz sizinle siyasi mücadele içine girmeyecek miyiz? Çözüm olsa da nihai sonuca ulaşsa da biz sizinle siyasi mücadeleye devam edeceğiz."

FOTOĞRAFLI

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.