Yaralı Vaşak Tedavide

ERZURUM- İspir karayolunun kenarında yaralı halde bulunan vaşak, ameliyat edilerek tedavi altına alındı. Erzurum ile İspir arasındaki karayolunun 18'inci kilometresinde olan Serçeme Deresi kenarındaki Eğerti Köyü yakınında 23 Ekim sabahı...

31 Ekim 2014 Cuma 10:55
Yaralı Vaşak Tedavide






ERZURUM- İspir karayolunun kenarında yaralı halde bulunan vaşak, ameliyat edilerek tedavi altına alındı.
Erzurum ile İspir arasındaki karayolunun 18'inci kilometresinde olan Serçeme Deresi kenarındaki Eğerti Köyü yakınında 23 Ekim sabahı Karayolları çalışanları yaralı halde bir vaşak buldu. Bir yaşlarında olduğu tahmin edilen vaşak, Veteriner hekim Veysel Doğan tarafından Atatürk Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi'ne götürüldü.
Kalça kemiğinde ayrılma ve sağ ön pazu kemiğinde kırık olan vaşağa, 2 saat süren bir operasyon yapıldı. Vaşağı ameliyat eden Veterinerlik Fakültesi Cerrahi Anabilim Dalı öğretim üyesi Prof.Dr. Zafer Okumuş, gereken müdahalenin yapıldığını bildirdi. Ameliyat sonrası bakım ve tedavinin çok iyi olması gerektiğine işaret eden Prof.Dr. Zafer Okumuş, "Vaşağın operasyon sonrasında çok iyi koordine edilmesi gerekiyor. İyileşme süreci 3 hafta dolayında olacak. Operasyon ve ameliyat sonrası bakım birbirini tamamlarsa hastamızı iyileşecek ve sağlıklı olarak doğaya bırakılacak" diye konuştu.
Vaşağın ameliyattan sonraki durumunun iyi olduğunu bildiren veteriner hekim Veysel Doğan, "Operasyon çok başarılı geçti. Vaşak, istirahat ettiği kafeste beslenebiliyor. Düşme sonucu yaralanan bu vaşak türünden Erzurum bölgesinde oldukça var. Ama bilinçsizce avlanma, insanların güç gösterileri sonunda nesilleri tehlike altına giriyor" dedi.

FOTOĞRAFLI

 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.