Yarım asırdır bozuk şemsiyeleri tamir ediyor

Samsun'da 50 yılı aşkın süredir şemsiye tamirciliği yapan 88 yaşındaki Dursun Yıldız, 10 metrekarelik dükkanında ilerlemiş yaşına rağmen mesleğini sürdürüyor.

13 Ekim 2017 Cuma 16:45
Yarım asırdır bozuk şemsiyeleri tamir ediyor






SAMSUN (AA) - Samsun'da 50 yılı aşkın süredir şemsiye tamir eden 88 yaşındaki Dursun Yıldız, kentin tek şemsiye tamircisi olarak da biliniyor.

Kale Mahallesi'nde Tarihi Bedestan Çarşısı'ndaki tamirhanesinde 50 yıldan fazla süredir şemsiye tamir ederek geçimini sağlayan 4 çocuk babası Yıldız, çevresi tarafından "şemsiyeci dede" olarak tanınıyor.

Aslen Trabzonlu olan, Samsun'a 1940'lı yıllarda yerleşen Dursun dede, ilgisini çekmesi dolayısıyla çırak olarak başladığı şemsiye tamirciliğini ilerlemiş yaşına rağmen sürdürüyor.

Kentteki tek şemsiye tamircisi olarak bilinen Yıldız, yaklaşık 10 metrekarelik dükkanının eski şemsiye parçalarıyla dolması nedeniyle tamiratı iş yerinin önünde yapıyor.

Çevresi tarafından sevilen ancak söz konusu işi olduğunda oldukça ciddi bir tavır ile disiplinli şekilde çalışan Dursun dede, çalışırken konuşmayı da pek sevmiyor.

Tamir ücretini peşin alıyor

Dursun Yıldız, AA muhabirine, hafta sonu da dahil her gün çalıştığını belirterek, "Çalışmanın saati yok. Sabah kalkıp yemeğimizi yedikten sonra işe başlarız. Bizde saat falan yok." ifadesini kullandı.

Şemsiye tamiri için ücreti peşin aldığına işaret eden Yıldız, bırakılan pek çok şemsiyenin geri alınmaması nedeniyle bu yola başvurduğunu aktardı.

Eskiden yerli üretim şemsiyeler bulunduğunu, onların bugünkü şemsiyelere göre çok daha kaliteli ve dayanıklı olduğunu vurgulayan Yıldız, bugünkü şemsiyelerin ise çabuk bozulduğunu ve tamirinin ise zor yapıldığını anlattı.

Yıldız, yaz aylarında tamir için pek kimsenin gelmediğini ancak sonbaharda işlerini yetiştirmekte zorlandığına dikkati çekerek, "Sonbaharda işimiz artıyor. Yazın kimse gelmez. Yağmurlar yağmaya başlayınca işlerimiz çok olur." dedi.

Her işin kendine göre zorlukları bulunduğunu, şemsiye tamirinin de zorlukları olduğunu belirterek, "Kolay iş olur mu? Çalışan bilir kolay mı, zor mu?" diye konuştu.



Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.