Yaşlı çift, her han üstlerine çökecek bu binada oturuyor

İbrahim ASLAN/ERFELEK(Sinop),() - SİNOP'un Erfelek İlçesi'nde harabe evde  yaşayan 78 yaşındaki Cafer Keserci ve 68 yaşındaki Hatice Keserci çifti, yalnızlıktan ve sahipsizlikten yakındı. Yıkılmak üzere olan evlerinde oturmaktan korktuklarını...

07 Mart 2015 Cumartesi 13:50
Yaşlı çift, her han üstlerine çökecek bu binada oturuyor






İbrahim ASLAN/ERFELEK(Sinop),() - SİNOP'un Erfelek İlçesi'nde harabe evde  yaşayan 78 yaşındaki Cafer Keserci ve 68 yaşındaki Hatice Keserci çifti, yalnızlıktan ve sahipsizlikten yakındı. Yıkılmak üzere olan evlerinde oturmaktan korktuklarını ifade eden Cafer Keserci, "Bu yaşta nereye sığınacağımızı bilmiyoruz. Ev üzerimize yıkılacak" dedi.
Sinop'un Erfelek İlçesi İncirpınar Köyü Şamlıoğlu Mahallesi'nde oturan Hatice ve Cafer Keserci çiftinin, 6 çocuğu da başka illerde yaşıyor. Ahşap ve yıkılmak üzere olan evde yaşayan çift, evin her an yıkılmasından korkuyor. Bağkur emeklisi Cafer Keserci, "70 yıldır bu evde yaşıyorum. 3 seneden beri ev yıkılma tehlikesiyle karşı karşıya. Aldığım emekli maaşıyla karnımızı zor doyuruyoruz. Maddi imkansızlıklar nedeniyle tadilat yaptıramadık. Çocuklarımın hepsi gurbette. Onların da zor geçiriyor ve maddi anlamda desteğini göremiyoruz. Burada oturmaktan korkuyoruz ama başka çaremiz yok" dedi.
Evin tuvaletinin yıkıldığını, her an üzerlerine çökmesinden korktuklarını kaydeden Cafer Keserci, "Üst kat kullanılmaz durumda. Tuvaletimiz yok. Tek odamız sağlam burada yatıp kalkıyoruz" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.