"yaşlılık Böyle Bir Şey"

Elvan EZBER İSTANBUL, () KADIKÖY’de toplanan bir grup emekli, yaşadıkları sıkıntıları ve karşılaştıkları sorunları dile getirmek için basın açıklaması yaptı. Ancak bu açıklamanın diğerlerinden farkı dağıtılan bültenin boyutuyla...

01 Ekim 2014 Çarşamba 14:34






Elvan EZBER İSTANBUL, () KADIKÖY’de toplanan bir grup emekli, yaşadıkları sıkıntıları ve karşılaştıkları sorunları dile getirmek için basın açıklaması yaptı. Ancak bu açıklamanın diğerlerinden farkı dağıtılan bültenin boyutuyla okunan bültenin boyutundan farklı olmasıydı. Açıklamayı yapan Mahinur Şahbaz, okuduğu A3 kağıdı ile dağıtılan A4 kağıdını yan yana tutup “Yaşlılık böyle bir şey” dedi.

Emekliler Dayanışma Sendikası üyesi yaklaşık 30 kişi saat 13.30’da Kadıköy İskelesi’nde toplandı. Katılımcılar, “Onurlu yaşama yaşlanma hakkına saygı istiyoruz, ihtiyacı olanlara uygun insana yakışır, güvenli bakım evleri istiyoruz”, “Sosyal güvenlik reformu yoksullaştırdı, sağlık reformu öldürüyor” ve “Aktif yaşlanmak istiyoruz, çünkü ekonomik, sosyal, kültürel, toplumsal yaşamın bir parçasıyız” yazılı döviz açtı. Grup adına Mahinur Şahbaz yaptığı açıklamada, “Nüfusumuzun yüzde 10.9’u 60 yaşın üzerinde. 6 milyon kişi 65 yaşın üzerinde. 1 milyon 400 bin kişi yaşlılık maaşı alıyor. 10 milyon beş yüz bin emekli ve emekli hakkı sahibi var. Emekli maaş ortalaması açlık sınırında, yaşlılık maaşları çay-şeker parası. Hükümet hiçbir sorun yokmuş gibi davranmamalı. Yaşlılık biyolojik ve yapısaldır. Yaşlılığı görmezden gelmek yerine sorunu fark etmek, insan hak ve özgürlükleri temelinde toplumsal adaleti, eşitliği sağlamak ayrımcılık yapmamak gerekir” dedi.

Ancak açıklamanın diğerlerinden farkı Şahbaz’ın okuduğu bültenin basılı olduğu kağıdın boyutuyla, habercilere dağıtılan bültenin basılı olduğu kağıdın boyutuydu. Şahbaz, açıklamayı büyük puntolarla bastıkları A3 boyutundaki kağıttan okudu. Ancak basın mensuplarına A4 boyutunda kağıt dağıtıldı.

Şahbaz bu farklılığa dikkat çekmek için okuduğu A3 kağıt ile dağıtılan A4 kağıdı yan yana tutup “Yaşlılık böyle bir şey” dedi.

(FOTOĞRAF)

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.