Yatağan'da şiddetli patlama: Termik santralde yangın çıktı

Muğla’nın Yatağan ilçesinde bulunan termik santralde patlama meydana geldi. 2 KM uzaklıkta bulunan ilçe merkezinde de hissedilen patlamada 4 yaralı var

11 Aralık 2016 Pazar 14:25
Yatağan'da şiddetli patlama: Termik santralde yangın çıktı







Yatağan'da şiddetli patlama: Termik santralde yangın çıktı

Muğla Yatağan ilçesinde bulunan ve özel sektör tarafından işletilen termik santrale şiddetli patlama meydana geldi. Patlama sonrası çıkan yangına itfaiye müdahale ediyor. Patlama sesi Yatağan'da paniğe neden oldu.


Son Dakika Yatağan, Muğla’nın Yatağan ilçesindeki termik santralde meydana gelen patlamanın ardından çıkan yangında, dumandan etkilenen 4 kişi tedavi altına alındı.

Bereket Enerji firmasına ait Yatağan Termik Santrali'ndeki idari binanın yakınında bulunan santral içi besleme trafosunda patlama oldu. Patlamanın sesi, santrale yaklaşık 2 kilometre uzaklıktaki ilçe merkezinde de duyuldu.

Patlamanın ardından trafoda yangın çıkarken, yangına, santralin itfaiye ekipleri ile Muğla Büyükşehir Belediyesi Yatağan İtfaiye Grup Amirliği ve Yatağan Orman İşletme Müdürlüğü yangın söndürme ekipleri müdahale etti. Öte yandan, santrala çok sayıda ambulans sevk edildi.Yangın, yaklaşık bir saat içerisinde kontrol altına alındı.

Yangına müdahale edildiği sırada dumandan etkilenen santral çalışanlarından Murat Sarı (34), Mehmet Birdal (28), Ali Kapmaz (44) ve Nayim Aktaş (54), 112 Acil Servis ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından Yatağan Devlet Hastanesine sevk edildi. Yaralılarının sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenildi.

İtfaiye ekiplerinin bölgedeki soğutma çalışmaları sürerken, patlama sonrasında ilçenin büyük bölümünde elektrik kesintisi yaşandı. Yaklaşık iki saatlik kesintinin ardından ilçeye elektrik verilmeye başlandı.

Öte yandan, Yatağan Termik Santrali yetkilileri, patlama sebebinin henüz belirlenemediğini ve güvenlik amacıyla santralin devre dışı bırakıldığını bildirdi.
Son Güncelleme: 11.12.2016 14:57
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.