Yeni ehliyet alacaklar için stajyerlik dönemi başlıyor

Artık ehliyet almak için kurs ve sınav yeterli olmayacak. 2016 yılından itibaren yürürlüğe girecek "stajyer ehliyet" uygulamasından önce ehliyet almak isteyenler, kurslar önünde kuyruk oluşturdu

30 Aralık 2015 Çarşamba 00:14
Yeni ehliyet alacaklar için stajyerlik dönemi başlıyor






Yeni ehliyet alacaklar için stajyerlik dönemi başlıyor

2016 yeni ehliyet alacak olanlar için yeni kuralları da beraberinde getiriyor. Artık ehliyet almak için kurs ve sınav yeterli olmayacak. 2016 yılından itibaren yürürlüğe girecek "stajyer ehliyet" uygulamasından önce ehliyet almak isteyenler, sürücü kurslarında yoğunluk oluşturdu.

Bu konuda bilgi veren Şirinevler Sürücü Kursları Yönetim Kurulu Başkanı Akif Cav, "stajyer ehliyet" uygulamasından önce ehliyet almak isteyenler için yarının son gün olduğunu söyledi.

Meydana gelen trafik kazaların önlenmesi için Milli Eğitim Bakanlığı ve İçişleri Bakanlığı tarafından müfredata konulmuş stajyer sürücülük uygulaması 1 Ocak 2016 tarihinden itibaren yürürlüğe girecek. Yeni yıldan itibaren yürürlüğe girecek "stajyer ehliyet" uygulamasından önce ehliyet almak isteyenler, sürücü kurslarında ve Trafik Tescil Şube Müdürlüklerinde yoğunluk oluşturdu.

Yeni ehliyet ceza puanının 100 puandan 75'e indirildiğini hatırlatan Şirinevler Sürücü Kursları Yönetim Kurulu Başkanı Akif Cav, ??Daha evvelden sürücü kurslarımıza müracaat edip ellerinde sertifikaları var ise b sertifikalarla 30 Aralık 2015 günü son günümüzdür. İlçelerimizde bulunan trafik tescil büroları ve şube müdürlüklerine başvuru yapıp ehliyete dönüştürmeleri gerekmektedir. Aksi takdirde yılbaşından sonra başvuru yapan bütün vatandaşlarımıza stajyer sürücü belgesi alma zorunluluğu getirilmiştir. Stajyer sürücü belgesi kırmızı ışık kuralını üç kez ihlal etme, yaya geçiş üstünlüğünü üç kez ihlal etme ve bir kez alkollü araç kullanırken trafikte yakalanması durumunda ehliyeti iptal edilir?? dedi.

Sürücü kurslarından sertifikalarını alan sürücü adayların bir an önce Trafik Tescil Şube Müdürlüklerine başvurup ehliyete dönüştürmeleri gerektiğini belirten Cav, aksi takdirde yılbaşından sonra stajyer sürücü adaylığına kalacaklarını söyledi.

Sertifikaların ehliyete dönüştürülmesi için 30 Aralık Perşembe gününün son gün olduğunu hatırlatan Cav, ??Herhangi bir süre uzatımı olmayacak. 30 Aralık 2015 son tarihtir. Bu tarihleri geçirdikleri takdirde stajyer ehliyeti almış olacaklar?? dedi.

Şuandan itibaren randevu sisteminin kaldırıldığını belirten Şirinevler Sürücü Kursları Yönetim Kurulu Başkanı Akif Cav, Türkiye genelinde, sürücü sertifikalarını almış olan vatandaşların randevu almadan Trafik Tescil Şube Müdürlüklerine giderek işlemlerini tamamlayabileceklerini ifade etti.


Son Güncelleme: 30.12.2015 00:19
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.