YGP'li Coniler: ABD 'Durumu düzeltiyoruz' dedi

Terör örgütü PKK'nın silahlı kanadı YPG armasını koluna takan Amerikalı Coniler için Washington yönetimi 'Düzeltme' açıklaması yaptı. Ancak kafalar karışık. Dünyanın en vahşi terör örgütlerinden birinin armasını koluna takan askerler, o örgütün kamplarında ne yapıyor? Bu fotoğrafın ardından Türkiye'ye gelecek olan Amerikalı askeri temsilcilerin elini bundan sonra kim sıkacak?

27 Mayıs 2016 Cuma 21:05
YGP'li Coniler: ABD 'Durumu düzeltiyoruz' dedi






YGP'li Amerikan askerleri için önemli açıklama

Eli kanlı teröristler, çoğu asker katili, aralarında bebeklere, kadınlara öğretmen ve doktorlara kurşun yağdıran azılı militanlar da var. Yıllardır terörle savaş için ortadoğuda onlarca ülkenin topraklarını kullanan Amerikan askerleri dünyanın en azılı teröristleriyle üstelik o örgütün armasını üniformasına takarak Suriye'de objektiflere yakalandı. 1990'lı yıllarda terör örgütü PKK'ya helikopterlerle silah yardımı attığı iddiasını hiç bir zaman yalanlamayan ABD, PKK'yı yasa dışı ilan etse de, ilk kez PKK'lı katillerle askerlerini yan yana gelmesinde bir sakınca görmedi. Şimdi asıl can yakıcı soru şu; Askerleri PKK arması taşıyan Amerikalı komutanların elini Türkiye'de kim sıkacak?

, NATO üyesi ve bölgedeki en güçlü mütteki Amerikalı komutan Steve Warren, Suriye’deki ABD askerlerinin YPG simgesi taşıyan üniformalar giymesi hakkında açıklama yaptı.


DAEŞ karşıtı koalisyonun sözcüsü Amerikalı komutan Steve Warren,
Suriye’deki ABD askerlerinin YPG simgesi taşıyan üniformalar giymesi hakkında, “YPG armalarını taşımaları yetkileri dahilinde değil ve uygunsuz. Düzeltmek için gerekli adım atıldı. Bölgedeki askeri ortaklarımız ve müttefiklerimizle bunun için iletişime geçtik” dedi.

TERÖR ÖRGÜTÜ ARMASIYLA POZ VERDİLER
PKK'nın Suriye kolu YPG, ABD özel kuvvetlerden askerlerin ve koalisyon hava saldırılarının desteğiyle IŞİD'in kontrolündeki Rakka'yı ele geçirmek için saldırıya geçti. Saldırıda ABD askerleri de ön saflarda YPG'lilerle birlikte görüntülendi. Görüntüde, 'YPG arması" takmış Amerikan askeri dikkat çekiyor. Pentagon Sözcüsü Peter Cook, "Özel operasyon kuvvetleri geçmişte de bazı ortaklarının simgeleri ve kimliklerini belirten işaretleri üzerlerinde taşımıştı" dedi.

RAKKA İÇİN HAREKETE GEÇMİŞLER

ABD öncülüğündeki IŞİD karşıtı koalisyon Rakka'ya beklenen operasyonu başlattı. YPG'nin başını çektiği Suriye Demokratik Güçleri (SDG), Çarşamba günü Rakka'yı ele geçirmek için saldırıyı başlattıkların açıklarken, koalisyon güçleri de havadan desteğini yoğunlaştırdı.

Rakka, IŞİD'in 'de fakto başkenti' olarak görülüyor. Türkiye'ye 90 km uzaklıktaki kentte yaklaşık 300 bin kişinin yaşadığı belirtiliyor. SDG,  halihazırda Rakka'nın kuzeyindeki Tel Abyad ve Ayn İsa'yı kontrol altında tutuyor.

AFP'nin geçtiği haberde ABD özel kuvvetlerden askerler PKK'nın Suriye kolu YPG'lilerle birlikte Rakka saldırısının ön saflarında görüntülendi; Amerikan askerlerinin üniformalarına 'YPG'nin armasını' taktıkları görüldü.
Bakanlık'taki basın brifinginde gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtlayan ABD Savunma Bakanlığı Sözcüsü Peter Cook, Suriye’de bulunan Amerikan askerlerini YPG simgesi taşıyan üniformalarla gösteren fotoğraflarla ilgili yorumda bulunmayı reddetti. Israrlı sorular üzerine "Özel operasyon kuvvetleri geçmişte de bazı ortaklarının simgeleri ve kimliklerini belirten işaretleri üzerlerinde taşımıştı" dedi.

'Askerlerimiz öncülük etmiyor'

Cook, operasyona katılan askerleriyle ilgili “Askerlerin IŞİD’e karşı savaşan güçlere danışmanlık ve yardım görevi bulunuyor. Askerler desteklerini, becerilerini ve kabiliyetlerini bu güçlerin etkinliğini geliştirmek için sunuyorlar. Askerlerimiz ön safta yer almıyor, bu savaşa öncülük etmiyor” ifadelerini de kullandı.

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mark Toner da Suriye Demokratik Güçleri'ni çeşitlendirmek istediklerini söyledi. Şedadi'yi IŞİD'den alan bu gücün yüzde 60'ının Kürtler, yüzde 40'ının ise Araplardan oluştuğunu aktardı.

Toner, "çeşitlendirmeyi" isteme nedenlerinin ise IŞİD'den alınacak yerlerdeki nüfusun önemli bölümünün Sünni Araplardan oluşmasından kaynaklı hassasiyetler şeklinde açıkladı. Toner, aynı şekilde Irak'ın Felluce kenti için de benzer hassasiyetleri önemsediklerini belirtti.

YPG'ye silah yardımı sorusu

PYD'nin silahlı kanadı YPG'nin ABD'den silah yardımı aldıklarına dair açıklamaları hatırlatılan Toner, ABD'nin Suriye'nin kuzeyinde yardım ve danışmanlık rolü üstlendiğini yineledi. Toner, "Yardım etmek, özellikle silah sağlama anlamına gelmez" dedi.
PKK'LILAR AMERİKAN SİLAHLARINI NEREDEN ELE GEÇİRMMİŞ BİLMİYORMUŞ!
Toner, YPG'nin Amerikan yapımı ağır silahlar kullandığına ilişkin bir soru üzerine ise şunları söyledi:

"Maalesef ele geçirilmiş çok sayıda ekipman savaş alanında kullanılıyor. Bunların nereden geldiğini, kaynağının ne olduğunu söyleyebilmemiz imkansız. Bu konu hakkında kesin bir şey yok."

 
Anahtar Kelimeler:
YGPli Amerikan
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.