Yörük Şenliği'nde teröre protesto

Ergün TOS/SEYDİKEMER (Muğla), () - MUĞLA'nın Seydikemer İlçesi'nde Geleneksel Beşkaza Yaylaları Yörük Türkmen Kültür Şenliği, yörük göçünün canlandırıldığı kortej yürüyüşüyle başladı. Türk bayrakları taşınarak terörün...

22 Ağustos 2015 Cumartesi 16:10
Yörük Şenliği'nde teröre protesto






Ergün TOS/SEYDİKEMER (Muğla), () - MUĞLA'nın Seydikemer İlçesi'nde Geleneksel Beşkaza Yaylaları Yörük Türkmen Kültür Şenliği, yörük göçünün canlandırıldığı kortej yürüyüşüyle başladı. Türk bayrakları taşınarak terörün de protesto edildiği yürüyüş sonunda şehitler için saygı duruşunda bulunuldu, dua edildi.
Seydikemer Belediyesi, Fethiye ve Seydikemer Yörük Türkmen Dernekleri işbirliğinde Seki Mahallesi'nde düzenlenen şenlik, yörük göçünün de canlandırıldığı kortej yürüyüşüyle başladı. Yürüyüşe Türkiye'nin çeşitli illerinden yörük ve Türkmen dernekleri temsilcileri ile yöresel kıyafetler giyen vatandaşlar katıldı.
ŞEHİTLER İÇİN DUA
Katılımcılar Fethiye Belediyesi mehter takımı eşliğinde Seki Meydanı'ndan güreş sahasına kadar yürüdü. Yürüyüşte, yörüklerin sahilden yaylalara yaptıkları geleneksel göç canlandırıldı. Keçi, koyun, at, deve ve eşeklerin de yer aldığı yürüyüş yaklaşık 1 saat sürdü. Eskişehir Hayme Ana Kadın Derneği'nin bazı üyeleri ise asker kıyafeti ve postal giyerek yürüyüşe katıldı. Üzerinde 'Şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyoruz' yazan pankartla Türk bayrağının taşındığı ve terörün protesto edildiği yürüyüş sonunda şehitler için saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı'nın ardından da dua edildi.

Katılımcılara seslenen Seydikemer Kaymakamı Muammer Köken, yörüklerin ülkenin temeli olduğunu söyledi. Ülkede yörükler bulunduğu sürece birlik ve beraberlik içinde olacaklarını kaydeden Köken, "Türk milletinin ayrılmaz bir kültürü olan yörük kültürünü yaşatmalıyız. Bu tür şenlikler geleneklerin geleceğe aktarılmasında önemli rol oynuyor" dedi.
KONSERLER İPTAL
Seydikemer Belediye Başkanı Ak Partili Yakup Otgöz de teröre verilen şehitler nedeniyle şenlikteki konserleri iptal ettiklerini aktardı. Yörük kültürünü yaşatmanın en büyük istekleri olduğunu vurgulayan Başkan Otgöz, ataların geçmiş yaşantısının bu tür şenliklerle unutulmamasını sağladıklarını söyledi.
Seydikemer'de şenlikler yarın yapılacak 24'üncü Seki Yağlı Pehlivan Güreşleri ile devam edecek.

FOTOĞRAFLI
 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.