YUNAN SAHİL GÜVENLİĞİ, TÜRK SAT İNTİKAL BOTUYLA TANIŞTI

Yaşar ANTER-Osman URAS/ BODRUM(Muğla), ()- BODRUM'da Gümüşlük Mahallesi açıklarındaki Kardak Kayalıkları yakına gelip, Türk balıkçılar ile gemilerini taciz eden 2 Yunan Sahil Güvenlik botu, bölgede ilk kez görülen 'Türk SAT İntikal...

27 Aralık 2014 Cumartesi 10:39
YUNAN SAHİL GÜVENLİĞİ, TÜRK SAT İNTİKAL BOTUYLA TANIŞTI






Yaşar ANTER-Osman URAS/ BODRUM(Muğla), ()- BODRUM'da Gümüşlük Mahallesi açıklarındaki Kardak Kayalıkları yakına gelip, Türk balıkçılar ile gemilerini taciz eden 2 Yunan Sahil Güvenlik botu, bölgede ilk kez görülen 'Türk SAT İntikal Botu' ile karşılaşınca uzaklaşmak zorunda kaldı.
Bodrum'un Gümüşlük Mahallesi'ne 4.5 mil mesfadeki Kardak Kayalıkları'na dün sabah gelen Yunan balıkçılar, kayalıklara 2 metre yaklaşıp, teknelerini bağlamaya çalıştı. Bu sırada Kilimli (Kalimnos) ve İstanköy (Kos) Adaları'ndan gelen iki Yunan Sahil Güvenlik botu Çavuş Adası ve Çatal Ada açıklarında avlanan Türk balıkçılar ile Güllük Limanı'ndan İsrail'e giden Türk kuru yük gemilerini taciz etmeye başladı.
Türk balıkçılar yanlarından hızla geçen Yunan Sahil Güvenlik botlarının tacizinden kurtulmak için iyice Çavuş Adası yakınını çekilip orada toplanıp gerginliğin geçmesini bekledi. Akşam saatlerinde Didim açıklarından saatte yaklaşık 63 mil hızla gelen ve bölgede ilk kez görülen 24 metre uzunluğundaki Sahil Güvenlik Komutanlığı'na ait Türkiye'de sadece iki tane bulunan ve radara yakalanmayan 'Onuk MRTP 22 U' tipi 'SAT İntikal botu', Yunan botlarının Türk karasularını terkederek, hızla uzaklaşmasını sağladı. Daha sonra Marmaris Aksaz Deniz Üssü'ne döndüğü öğrenilen SAT intikal botunun üzerinde herhangi bir işaret ve bayrak olmaması dikkat çekti.

FOTOĞRAFLI
 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.