Zafer Bayramı'nda teröre tepki yürüyüşü

İZMİR'in Karşıyaka İlçesi'nde, Türkiye Gençlik Birliği (TGB) öncülüğünde toplanan çok sayıda vatandaş, 30 Ağustos Zafer Bayramı'nda son günlerde artan terör olaylarını kınadı. Karşıyaka Çarşı girişinde saat 19.00'da toplanan...

31 Ağustos 2015 Pazartesi 00:05
Zafer Bayramı'nda teröre tepki yürüyüşü






İZMİR'in Karşıyaka İlçesi'nde, Türkiye Gençlik Birliği (TGB) öncülüğünde toplanan çok sayıda vatandaş, 30 Ağustos Zafer Bayramı'nda son günlerde artan terör olaylarını kınadı.
Karşıyaka Çarşı girişinde saat 19.00'da toplanan yaklaşık bin kişi, 30 Ağustos Zafer Bayramı'nda son günlerde artan terör olaylarına tepki olarak açtıkları "Hepimiz Mehmetçiğiz" pankartı ve Türk Bayraklarıyla yürüdü. "Hepimiz Mehmetçiğiz, vatanı böldürmeyiz", "Mustafa Kemal'in askerleriyiz" sloganları atıp Karşıyaka İZBAN önüne kadar yürüyen grup, son günlerde şehit olan polis ve askerler için saygı duruşunda bulunarak İstiklal Marşı'nı okudu.
Grup adına basın açıklamasını okuyan TGB İzmir İl Başkan Vekili Özgür Açıkgöz, "Bugün emperyalizmi dize getirdiğimiz gün olan Zafer Bayramı'nı kutluyoruz. Yedi düveli yendiğimiz, vatanımızı emperyalistlerden kurtardığımız günün 93'üncü yılını kutluyoruz. 30 Ağustosları hep coşkuyla, neşeyle kutladık. Fakat bugün o neşeden uzağız. Çünkü AKP-PKK ortaklığı, ABD güdümündeki açılımla canlarımızı aldı. Çözüm süreci barışı getirmedi, ülkemizi kanlı bir sürece itti. Açılım diyerek dağdaki PKK'ya şehrin kapılarını açtılar" dedi.
Eylemde konuşan Cumhuriyet Kadınları Derneği Genel Başkan Yardımcısı Pınar Gül ise, "Bizler Türk Milleti olarak emperyalizmi yendik bir daha da yeneriz. 30 Ağustos Zafer Bayramı yasaklanarak engellenecek bir şey değildir. Bu topraklarda Türküyle, Kürdüyle kan akıtarak bu toprağı vatan yaptık. Bugün hepimizin yüreği yanıyor, şehitlerimizin cenazeleri bir bir içimizi dağlıyor. Biz Mehmetçiğin yanındayız, 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı bir daha yaparız" dedi. Grup, basın açıklamasının ardından olaysız bir şekilde dağıldı.

FOTOĞRAFLI

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.