Zonguldak'ın yöresel yemekleri tanıtılıyor

Gürkay GÜNDOĞAN-Hamza DEMİR/ZONGULDAK, () - ZONGULDAK'ta, aralarında unutulmaya yüz tutanların da olduğu 40 çeşit yöresel ürün ve yemek, 'Lezzet Atölyesi' projesi kapsamında internet sitesinde tarifleriyle birlikte tanıtıma sunuldu. Batı...

16 Mart 2015 Pazartesi 17:27
Zonguldak'ın yöresel yemekleri tanıtılıyor






Gürkay GÜNDOĞAN-Hamza DEMİR/ZONGULDAK, () - ZONGULDAK'ta, aralarında unutulmaya yüz tutanların da olduğu 40 çeşit yöresel ürün ve yemek, 'Lezzet Atölyesi' projesi kapsamında internet sitesinde tarifleriyle birlikte tanıtıma sunuldu.
Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı (BAKKA), Zonguldak Valiliği ile İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü'nce gerçekleştirilen proje kapsamında yemek ustalarından oluşan ekip, 9 ay boyunca ilçe, belde ve köyleri gezerek kentin unutulmaya yüz tutmuş yöresel ürün ve yemeklerini ortaya çıkardı. Kızılcık tarhanası, cevizli kömeç, soğan dolması, mısır ekmeği ve kiren ekşisi gibi bölgede eski olan yemeklerin de yer aldığı 40 çeşit ürün, 'zonguldakmutfağı' adlı internet sitesinde tarifleriyle birlikte tanıtıma sunuldu.

BAKKA'nın 189 bin liralık desteği ile hayata geçirilen projenin tanıtımı Emirgan Oteli'nde yapıldı. Vali Ali Kaban, yöresel yemeklerle ilgili bir çalışmanın olmadığını görünce turizmin gelişmesi için bu projeyi gerçekleştirerek önemli bir eksikliği giderdiklerini söyledi. İl Kültür ve Turizm Müdürü Zekai Kasap da hedeflerinin yörenin el sanatları ve mutfağını öne çıkararak turizme katkı yapmak olduğunu kaydetti. Konuşmaların ardından toplantıya katılanlar, hazırlanan yöresel yemeklerin tadına baktı.


FOTOĞRAFLI
 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.