1 milyon tohum toprakla buluştu

06 Kasım 2012 Salı 17:32
1 milyon tohum toprakla buluştu






TOKAT (CİHAN)- Tokat'ın Erbaa ilçesi Orman İşletme Müdürlüğü tarafından Erbaa'ya bağlı Çatalan İşletme Şefliği sınırları içerisinde kalan 200 dönümlük alanın gençleştirme çalışmaları yapıldı. Erbaa Kaymakamı Abdulkadir Demir ve daire amirlerinin katılımı ile 1 milyon tohum toprakla buluşturuldu.

Tokat'ın Erbaa ilçesinde Orman İşletme Müdürlüğü mevcut ormanların bakımı ve korunmasını sağlama çalışmalarını aralıksız olarak sürdürürken, rehabilite çalışmalarına devam ediyor. Tahrip olarak orman özelliğini kaybetmiş ve ağaç çeşidinin çeşitlendirilmesi amacıyla bu bölgeleri yeniden ormanlaştırıyor.

Erbaa Orman İşletme Müdürlüğü tarafından Çatalan İşletme Şefliği sınırlar içerisinde kalan 20 hektarlık kayın tensil sahasında tohum ekimi gerçekleştirildi. Erbaa Orman İşletme Müdürü Zafer Ekinci nin ev sahipliğini yaptığı tensil sahası tohum ekimine Erbaa Kaymakamı Abdulkadir Demir, Kaymakamlık Yazı İşleri Müdür Erkan Yazıcı, Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Murat Gökbulut, Milli Eğitim Müdürü Efrahim Gökçe, Ziraat Odası Başkanı Arif Köksal, kurum müdürleri ve köylüler katıldı.

DOĞAL GENÇLEŞTİRME İÇİN EN UYGUN ZAMAN

Çatalan İşletme Şefliği sınırlarında kalan 200 dönümlük arazide doğal gençleştirme yapılırken Orman İşletme Müdürü Zafer Ekinci ve Çatalan köyü orman işletme şefi Sadık Tığlıoğlu yapılan çalışma ile ilgili bilgi verdi. Tığlıoğlu, şöyle konuştu: Erbaa Orman İşletme Müdürlüğü'ne bağlı Çatalan işletme şefliği sınırları içerisinde kalan 67 numaralı gençleştirme serisinde bulunuyoruz, biz burada gençleştirme çalışması yapmak için çalışmalarımızı daha önce başlamıştık. İlk olarak burada toprağı hazırlamak amacı ile yaşlı ağaçların kesimine başladık. Ortamdaki kapalılığı kırarak toprağa güneş ışıklarının ulaşmasını sağladık. Doğal gençleştirme mevcut tohum ağaçlarının tohumlarından ve başka yerlerden ortama uyum sağlayacak olan tohumları getirerek bölgeyi doğal bir şekilde ağaçlandırmaktır. Yaptığımız bu çalışmayı sonbahar aylarında yapmamızın nedeni ise kayın ağaçlarının tohum dökme ayları olduğu için Ekim ve Kasım en uygun zamandır.

200 dönümlük doğal gençleştirme alanında Yaklaşık 1 milyon tohumun toprakla buluşturulduğu sarp alanda orman köylüleri toprağın hazırlanması için çalışma yaparken, Erbaa kaymakamı Abdulkadir Demir yaptığı konuşmada, Ormanın bir fabrika gibi olduğunu söyleyerek, Dikimi, kesimi, odunu her şeyi ile insana faydası olan ormanlarımız orman köylüsüne çok büyük katkısı vardır. Bu fabrikaların aynı zamanda devamlılığı da esastır işte bu devamlılığı sağlayanda bir orman teşkilatımız var bugün burada gençleştirme maksatlı tohum atımı dolayısı ile geldik. Yaklaşık 20 hektar alana 1 milyon tohumu ekeceğiz. Gayret bizden taktir Allah'tan inşallah her şeyin hayırlısı olur akciğerlerimiz olan ormanlarımıza bizim olduğumuz kadar bizden sonraki neslinde ihtiyacı var o yüzden ormanlarımızı çok iyi korumalı ve devamlığını sağlamalıyız. dedi.

Konuşmalardan sonra konuklar da çuvallar dolusu tohumu toprakla buluşturdu.
CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.