10 yıl sinüzit tanısıyla diyar diyar dolaşan hasta, 24 saaatte şifa buldu

12 Ocak 2012 Perşembe 13:33
10 yıl sinüzit tanısıyla diyar diyar dolaşan hasta, 24 saaatte şifa buldu






  Baş ağrısı şikayeti ile 10 yıldır il il, doktor doktor gezerek şifa arayan Şanlıurfalı Muzaffer Keskin, şifasını Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde buldu. 10 yıl sinüzit tanısı ile dolaşan hastanın kalp damarlarında daralma olduğu tesbit edildi. Hastaya yapılan stend'li müdahale ile 10 yıllık başağrısı son buldu.
Yüksek tansiyon ve baş ağrısından, 10 yıl boyunca yakınan 25 yaşındaki Muzaffer Keskin, şifa bulmak için il il dolaştı. Keskin, İstanbul ve Ankara gibi büyük şehirlerin yanı sıra askerlik döneminde askeri hastahanelerde doktorlara göründü. Ancak doktorlar pek görülmeyen bu hastalığı çözemedi. Bütün doktorlar sinüzit tanısı ile tedavi etti hastayı. Son olarak birkaç gün önce Şanlıurfa Eitim ve Araştırma Hastanesi'ne aynı şikayet ile başvuran Keskin, şifasını hastanenin Kardiyoloji Uzmanı Dr. Memduh Baş vesilesiyle buldu.
Genç yaşta yüksek tansiyon bulunması doktorun dikkatini çekti. Doktor Baş, genç yaşta hiper tansiyon yapabilcek nedenleri araştırdı. Bunun için kalbin ana damar darlığını mercek altına aldı. Yapılan tahliller sonrası hastaya anjiyografi yapan doktor, kalbin ana damarında darlık tespit etti. Doktor Baş, yapılan tespit sonrası hastaya cerrahi operasyon ve stend uygulaması olmak üzere iki çözüm önerisi sundu. Hasta, Stend uygulamasını kabul etti. Hastanın da talebi üzerine kalp damarına stend takıldı. Stendin takılması ile Keskin, 10 yıldır aradığı şifayı buldu ve 24 saat içinde taburcu oldu.
Doktor Memduh Baş, mevcut hastalığın, sadece çocuk yaş grubunda rastlanan ve ender görülen bir hastalık olduğu için meslektaşları tarafından anlaşılmadığını kaydetti. Sorunun cerrahi yöntemle çözülmesinin felç geçirme gibi riskleri taşıdığını ifeden Baş, bu nedenle stend takmayı uygun bulduklarını aktardı.
Doktor Baş, genç yaşta yüksek tansiyon şikayeti olanların da zaman kaybetmeden doktora başvurmalarını tavsiye etti. 10 yıldır sinüzit tanısı ile diyar diyar dolaşan Keskin ise tedavi sonrası 10 yıllık çilesinin son bulduğunu anlattı. 10 yıllık süre zarfında ciddi sıkıntılar çektiğini, bunalımlara girdiğini dile getiren Keskin, Doktor Memduh Baş'a teşekkür ettiğini söyledi.


CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.