2012 Dakar Rallisi, ocak ayında yapılacak

20 Aralık 2011 Salı 14:10
2012 Dakar Rallisi, ocak ayında yapılacak






İSTANBUL (CİHAN)- 2012 Dakar Ralli Yarışları 1 - 15 Ocak 2012 tarihleri arasında Arjantin, Şili ve Peru'da gerçekleştirilecek. Türkiye Motorsporları Federasyon'un desteğiyle ülkemizi bu yıl ilk kez üç motosikletçi temsil edecek. 8. kez Dakar Rallisi'ne katılan ve 6 kez bitirme başarısı gösteren Kemal Merkit ile beraber Motocross, Enduro ve Moto sınıflarında Türkiye şampiyonu ünvanı bulunan Şakir Şenkalaycı ve uluslar arası rallilerde kupaları olan Selçuk Bektaş, Türk bayrağını finişe ulaştırmayı hedefliyor. Motosiklet Federasyonu Asbaşkanı Mehmet Binli ile motosporcular, ocak ayında gerçekleştirilecek yarışlar öncesinde sporcularla ile birlikte basın toplantısı düzenledi. 

MERKİT: BU YIL YALNIZ DEĞİLİM
Çöl kaplanı lakaplı Kemal Merkit, geçmiş yıllarda tek başına yarıştığını hatırlatarak, Bu yıl 3 kişilik bir ekiple birlikte Dakar'da bulunacağız. Önceki yıllarda tek başıma yarışıyordum. Bu yıl benimle berebar Selçuk Bektaş ve Şakir Şenkalaycı da mücadele edecek. Türk bayrağını finiş noktasına götürmek için çalışacağız. diye konuştu. Kemal Merkit, hedeflerini ise şöyle açıkladı: 2012 Dakar Rallisi'nde Türk takımı olarak hedefimiz ülkemize madalyalarla dönmek. Kişisel olarak da genel klasmanda 188 sporcu yarışacak, ilk 30 içinde, mekanik destek almayanlar sınıfında ise ilk üçü hedefliyoruz. Federasyonu'nun bu yıl yeniden yapılanmaya gittiğini ifade eden Merkit, Federasyon, Türk motor sporunu daha ileriye götürmek için sürekli çalışıyor ve bize destek sağlıyorlar. Onlara teşekkür ediyoruz. dedi. Bu yıl ilkkez Dakar Rallisi'nde mücadele edecek Şakir Şenkalaycı ve Selçuk Bektaş da, hedeflerinin Türk bayrağını finiş noktasına götürmek olduğunu ifade ettiler. Basın toplantısının ardından sporcular, Dakar Rallisi'nde kullanacakları motosikletlerle birlikte basın mensuplarına poz verdi. CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.