23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Kutlu olsun

Milli Kurtuluş Savaşı'nın en çetin günlerinde kurulan Milli Meclis'in açıldığı gün... Bugün 23 Nisan... Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı 99'uncu yılı kutlu olsun...

23 Nisan 2019 Salı 11:35
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Kutlu olsun






23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Kutlu olsun


Türkiye Cumhuriyeti'nin temellerinin atıldığı Milli Meclis'in kuruluşunun 99. yılı.. Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşlarının 23 Nisan 1920'de açtığı TBMM, 99 yaşında. Ulusal egemenliğimizin ilan edildiği ve bayramın da çocuklara armağan edildiği bugün tüm yurtta kutlanıyor...

 
Türkiye'nin her yerinde düzenlenen kutlamalar renkli görüntülere sahne oluyor. Türk Dünyası Araştırmaları Vakfı'nın her yıl düzenlediği Türk Dünyası Çocuk Şöleni ise bu yıl 26 Nisan'da başlayacak. Vakfın kurucusu merhum Prof. Dr. Turan Yazgan'ın öncülüğünde 23 yıl önce başlayan etkinlikler bu yıl Türk dünyasından çok sayıd öğrenci İstanbul'a gelmeye hazırlanıyor..


ERDOĞAN'IN MESAJI

Türkiye Büyük Millet Meclisinin 99'uncu kuruluş yıl dönümünü, Türkiye'nin ve dünyanın tüm çocuklarının Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı kutlayan Erdoğan, mesajında "Milli egemenliğimizin temelleri atılırken, aziz milletimiz her yaştan ferdiyle zafere ve Cumhuriyetimizin kuruluşuna uzanan yolda birlik ve beraberlik içinde yılmadan mücadele vermiştir. 'Hakimiyet kayıtsız şartsız milletindir' şiarıyla istiklal ve istikbal mücadelesini sürdüren, geleceğine yön veren milletimiz için Meclisin kuruluşu, vatan ve bayrak sevgisinin, birlik, beraberlik ve kardeşliğimizin timsali, özgürlüğümüzün güvencesi olmuştur." ifadelerine yer verdi.


KILIÇDAROĞLU: EN DEĞERLİ MİRAS, ÖZGÜR VE ADİL BİR TÜRKİYE


Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.

Mesajında, milli egemenliğin ve bağımsızlığın sembolü olan Türkiye Büyük Millet Meclisinin, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk başkanlığında 23 Nisan 1920 tarihinde kurulduğunu anımsatan Kılıçdaroğlu, bu tarihten itibaren milletin kendi kaderini kendisinin belirlediğini, Türkiye'nin tüm güçlükleri aşan milli iradeyle dünyanın saygın ülkeleri arasındaki yerini aldığını kaydetti.

Anahtar Kelimeler:
23 Nisan
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.