25 ilde FETÖ operasyonu: 52 kişi aranıyor

Terör örgütü FETÖ'nün kripto yapılanmasına yönelik 25 ilde operasyon başlatıldı. 52 kişi için gözaltı kararı verildi. Arananlar arasında doktor, eczacı ve polis müdürleri de var.

07 Mayıs 2018 Pazartesi 10:52
25 ilde FETÖ operasyonu: 52 kişi aranıyor






25 ilde FETÖ operasyonu: 52 kişi aranıyor

FETÖ'cü yapılanmanın kripto yazışmalarının gerçekleştirildiği Bylock'u kulandıkları tespit edilen 52 kişiye yönelik 25 ilde operasyon başlatıldı. Operasyonda 16 kişi gözalrına alınırken, 36 kişi için çalışmalar sürüyor. Bylock kullandığı tespit edilenler arasında polis müdürü, öğretmen, doktor ve mühendisler de bulunuyor

İstanbul merkezli 25 ilde düzenlenen operasyonda, FETÖ şüphelisi 16 kişi gözaltına alındı. 

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şube ekipleri, FETÖ'nün şifreli mesajlaşma programı 'ByLock' kullandığı tespit edilen ve konuşma içerikleri çözümlenen kişilere yönelik operasyon düzenledi. 

Edinilen ilk bilgilere göre göre; polis ekipleri, hakkında gözaltı kararı bulunan aralarında polis müdürü, doktor, eczacı, öğretmen, mühendis, il göç uzman yardımcısının da bulunduğu 52 kişinin yakalanmasına yönelik İstanbul merkezli 25 ilde 84 adrese eş zamanlı baskın yaptı. Yapılan operasyonda 16 kişi gözaltına alındı. 36 şüphelinin yakalanması için polis ekiplerinin çalışmaları devam ediyor. 
 

Anahtar Kelimeler:
FETÖFETÖcü
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.