26 yaşındaki genç, basur ameliyatında öldü

21 Ocak 2012 Cumartesi 15:40
26 yaşındaki genç, basur ameliyatında öldü






Sakarya'nın Adapazarı ilçesinde, 26 yaşındaki bir genç hemoroid (basur) ameliyatı için gittiği özel bir hastanede yapılan anestezi sonrası hayatını kaybetti. Aile, oğullarının ölümünden hastaneyi sorumlu tutuyor. Cumhuriyet Savcılığı, olayla ilgili soruşturuma başlattı.

Kocaali ilçesinde bir cep telefonu bayisi işleten Erdinç Hallı, hemoroid şikayetiyle özel bir hastanenin tıp merkezine başvurdu. Doktor tarafından muayene edilen Hallı, ameliyata alındı. Hallı, ameliyat esnasında uygulanan anestezi sonucu aniden fenalaştı. Yaşam fonksiyonları duran Erdinç Hallı, hastanedeki doktorların tüm müdahalesine rağmen hayata döndürülemedi. Hastaneye birlikte geldiği oğlunun ölüm haberini alan baba Musa Hallı, büyük şok yaşadı. Olayla ilgili soruşturma başlatan Cumhuriyet Savcılığı, Hallı'nın cesedini, ölüm sebebinin belirlenmesi amacıyla İstanbul Adli Tıp Kurumu'na gönderdi. Hastanın kayıtları ve hastanenin güvenlik kamera kayıtları da incelemeye alındı. Polis, ameliyattaki personelin ifadelerini aldı.

Kocaali ilçesi Yalı Mahallesi'ndeki evlerinde taziyeleri kabul eden baba Musa Hallı, gazetecilere yaptığı açıklamada, hastaneye doktordan randevu alarak gittiklerini söyledi. Oğlunun hastane ücretini ödedikten sonra ameliyata alındığını ifade eden Hallı, şunları söyledi: Ameliyat için kredi kartımla 650 lira ödedim. Kartı geçtikten sonra bir kadın oğlumu götürüyordu. Oğlumu nereye götürüyorsun? Sen kimsin? dedim. Ya hasta bakıcı ya da paspascıydı o kadın. Kesinikle narkozcu değil. Sen buna nasıl iğne vuracaksın dedim. Sen çık dışarı, ben işimi yapayım dedi. Nasıl sen yapıyorsun? Narkozcu yok mu? Buna test yapılmayacak mı? dedim. Yok, ne testi delikanlı adama test mi yapılır? diye cevap verdi. 10 dakikalık işi var bunun dedi. Doktor da kadın da aynısını dedi.

TEST YAPILMADI İDDİASI
Çocuğunu bıraktıktan 4 dakika sonra hastanede koşuşturmacanın başladığını anlatan Hallı, Ben içeriye girdim, çocuğun montunu bıraktım. 4 dakika sonra koşuşturmaca başladı. Hastanede kalp masajı yokmuş. Dışarıdan getirdiler. Biz sizi bilgilendireceğiz dediler. Ben de omuz vurdum girdim içeriye. Baktım oğluma kalp masajı yapıyorlar. Ondan yarım saat sonra dışarıdan makine getirdiler. Bir hastanede bunların bulunması gerekmiyor mu? Alerjisi varmış. Alerji varsa neden test yapmadınız. Daha kötüsünü söylüyorsun bana. Alerji varsa neden benim çocuğuma test yapmadan öldürüyorsunuz? diye konuştu.

26 yaşındaki oğlunun basur ameliyatında öldüğünü kaydeden Hallı, şunları söyledi: Hastaneye tazminat davası açacağım mahkemeye vereceğim.Hastanenin ameliyathanesi bildiğiniz poliklinikteki oda. Ameliyathaneyle alakası yok. Nasıl bir ameliyathane orası. Aklım sırrım ermedi. Hem bir sürü para alıyorlar, hastaya kıymet vermiyorlar. Kesinlikle peşlerini bırakmayacağım. Böyle bir şey mi olur ya 4 dakikada oğlum gitti.
 Oğlunun ölüm haberiyle yıkılan anne Naibe Hallı da gözyaşlarına boğuldu. Acılı anneyi yakınları teselli etmeye çalıştı.

AMELİYATHANEDE HER TÜRLÜ TIBBİ OLANAK MEVCUTTU
Olayın meydana geldiği tıp merkezinin yetkilileri, hastanın merkezlerine hemoroid şikayetiyle geldiğini kaydederek, Hasta doktoru tarafından ameliyata alınmış. Hasta müdahale sırasında aniden fenalaşmış. Bunun üzerine hastaya tüm ilgili uzmanlarca müdahale edildi. Ameliyathanede her türlü tıbbi olanak mevcuttu. Olay yargıya intikal etti. açıklamasını yaptı. Erdinç Hallı'nın cenazesi yarın Kocaali ilçesinde toprağa verilecek.



CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.