26 yıl sonra 'cennet bahçesine düşen yağmur damlası'yla sevindiler

07 Aralık 2012 Cuma 10:44
26 yıl sonra 'cennet bahçesine düşen yağmur damlası'yla sevindiler






ADANA (CİHAN)- Adana´da Tahsin ve Selma Umut çifti 26 yıl sonra bebek sahibi olmanın mutluluğunu yaşadı. Normal doğumla, 20 gün önce dünyaya gelen bebeğe 'cennet bahçesine düşen yağmur damlası' manasına gelen Tuana ismi verildi.
Sarıçam ilçesi Yıldırım Beyazıt Mahallesi´nde ikamet eden Tahsin-Selma Umut çifti evlendikten 26 yıl sonra ilk çocuklarını kucaklarına aldı. Çift evliliklerinin ilk yıllarında çocuk sahibi olmak için tıbbi yönden her türlü çabayı göstermelerine rağmen, anne ve baba olma sevincini yaşayamadı. Kırkından sonra anne ve baba olan çift mahallenin ilgi odağı oldu. Çifti ilk kutlayanlardan birisi de Belediye Başkanı Ahmet Zenbilci oldu.

Adana´da Aksantaş (Paktaş) fabrikasından emekli olan Tahsin Umut (56) ile ev hanımı eşi Selma Umut (46) 26 yıl önce evlendi. Her çift gibi anne ve baba olmayı çok isteyen Umut çifti, gitmedik doktor bırakmadı. Gerekli tedavilerini yaptırmalarına rağmen çocukları olmayan çift, gençlik yıllarını yavaş yavaş geride bırakmaya başladığı ve `Artık çocuk sahibi olmamız Allaha kaldı´ dedikleri bir dönemde büyük bir mutluluk yaşadı. Çeyrek asrı geçen evliliklerinin en mutlu günlerini yaşayan Umut çiftine, Allah Tuana ismini koydukları kız evladı verdi.
Tüp bebek yöntemi ile çocuk sahibi olmayı düşünmediklerini belirten Tahsin-Selma Umut çiftin bebeği normal bir doğumla 20 gün önce dünyaya geldi. Baba Tahsin Umut, yıllar önce çocuk sahibi olmak istediklerini bunun için doktor doktor dolaştıklarını aktardı. Emeklilik yıllarında çocuk sahibi olmanın sevincini yaşadığını aktaran Tahsin Umut, Ancak çocuğumuz olmayacak düşüncesiyle bırakmıştık. 10 yıldır da böyle bir çabamız yoktu. Çoğumuzun olmayacağını düşündüğümüz bir dönemde Allah bu evladı bize verdi. İnşallah hayırlı bir evlat olur. dedi.

İlçede Hoş geldin bebek projesini uygulayan ve bu kapsamda aileyi ziyaret ederek bebeklerine hayırlı olsun diyen Belediye Başkanı Ahmet Zenbilci ailenin mutluluğunu paylaştı. Başkan Zenbilci, Sarıçam´ın yeni ve gelişmekte olan bir ilçe olduğunu belirterek, Burada sosyal projelere önem veriyoruz. Bunlardan birisi de `Hoş geldin Bebek´ projesi. Görevli arkadaşlarımız 4-5 aylık dönemde yaklaşık 650 yeni doğan bebeğe giderek `hoş geldin´ dediler. diye konuştu.
CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.