33 yıl sonra yeniden MDP: Akşener'in Merkez Demokrat Parti'si yolda

Ankara kulislerinde yeni bir siyasi partinin kuruluş hazırlıkları konuşuluyor. Merkez Demokrat Parti oluşumu MHP Genel Başkanlığı seçim sürecine odaklı. Akşener ve ekibi MHP'den atılırsa yeni parti kuruyor. İyigunler.net'in ulaştığı detaylarda ilginç isimler. 33 yıl aradan sonra yeniden uyandırılan MDP hareketinin detayları

22 Haziran 2016 Çarşamba 04:43
33 yıl sonra yeniden MDP:  Akşener'in Merkez Demokrat Parti'si yolda






33 yıl sonra yeniden MDP:  Akşener'in Merkez Demokrat Parti'si yolda

MHP'de Genel Başkan adaylığına soyunan Meral Akşener'in tüzük kurultayı ile ilgili Yargıtay'ın vereceği onama kararına göre yeni siyasi yol haritasını çizdiği ve yeni tüzüğün onanmaması halinde MHP'den dışlanacağını hesaba katarak Merkez Sağ'da kurmayı planladığı yeni partinin detaylarına iyigunler.net ulaştı.


Türk siyasetine bomba gibi düşecek olan yeni partinin İstanbul'da bir ekip tarafından hazırlıklarının yapıldığı bilgisine ulaşan iyigunler.net ekibi kapalı kapılar ardında yürütülen çalışmaların detaylarına ulaştı.

İŞTE AKŞENER'İN YOL HARİTASI...

33 yıl aradan sonra Türk siyasi hayatına MDP kısaltılmış ismiyle girmesi beklenen Merkez Demokrat Parti'nin kurulu için düğmeye 7 Haziran seçilerinden sonra basıldı.

MHP'den milletvekili adayı olarak gösterilmeyen Meral Akşener'in DYP'de siyaset yaptığı dönemden itibaren birlikte olduğu arkadaşları MHP'den dışlanmaları halinde merkezde bir partinin kurulması için çalışmalara başladı.

MHP'de Genel Başkanlık yarışına giren Meral Akşener'in MHP'nin bugünkü tüzüğüyle Genel Başkan seçilmesinin çok zor olduğu gerçeğinden yola çıkarak hazırlıklara başlayan ekip öncelikle sessiz sedasız İstanbul Zeytinburnu'nda kiralanan bir ofiste yeni partide olabilecek isimlerle biraraya gelmeye başladı.

Geçmişte siyasette başarılı hizmetler yapmış, toplumda karşılığı olan ancak rijit olmayan isimlerle bir bir temas kuran Akşener'in kurmay heyetindeki arkadaşları başta MHP olmak üzere DYP, ANAP, DSP gibi partilerde siyaset sahnesinde yeralmış isimlerle fikir teatisinde bulundu.

Ve hazırlıkları tamamlanan yeni partinin MHP'nin tüzük kurultayına göre şekillenmesi için çalışmalar son bir ay yavaşlatılırken, yeni bir gelişme yaşandı ve seçimlere girme hakkı bulunan Demokrat Parti ile Merkez Parti'nin yetkilileriyle de temas kuruldu.

Her iki partinin tüzel kişiliğinin birleştirilmesi ve çok sayıda ismin bu partide buluşması üzerine kurulan senaryo, MHP'deki gelişmelere göre 'dinlenmeye bırakıldı'.

MHP'de önceki gün yapılan tüzük kurultayında alınan kararların Yargıtay tarafından onanmaması halinde Meral Akşener'e yönelik ihraç kılıcını çekmesi beklenen Devlet Bahçeli'nin hamlesine göre süreci hızlandırmayı hedefleyen Akşener'in kurmayları Türk siyasi hayatı için büyük önem arzeden Anavatan Partisi'nin ünlü binasında siyasi hayatına devam eden Demokrat Parti'nin binasında kuruluşu tamamlanması beklenen Merkez Demokrat Parti'nin kuruluşunda şu isimlerin yeralacağı iddia edildi:

Eski Maliye Bakanları'ndan Sümer Oral, Çevre eski Bakanı, DYP Eski Genel Başkan Yardımcısı Manisa eski milletvekili Rıza Akçalı, Kocaeli ANAP eski milletvekili Sefer Ekşi, MHP'li eski bakanlardan  Sadi Somuncuoğlu (Cumhurbaşkanlığına aday olduğu için Bahçeli tarafından Devlet Bakanılğı görevinden azledilmişti) Akşener'e yakınlığı ile bilinen Yılma Durak, MHP Ankara eski milletvekillerinden Sedat Çevik, MHP Adana Eski Milletvekili Fatin Özdemir, MHP Konya eski milletvekillerinden Hasan Kaya, MHP Hatay eski milletvekillerinden Turan Çirkin ile MHP, AK Parti, DYP içinde bir türlü aradığı siyasi başarıyı bulamayan Ahmet Vefik Alp, MHP'li eski Bakanlar'dan Abdülhaluk Çay, AK Parti'li İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, MHP eski MYK üyelerinden Haluk Pirimioğlu, Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, eski AK Parti Milletvekili Mahmut Koçak,  eski ANAP ve CHP milletvekili Uğur Aksöz, ANAP eski Trabzon milletvekili İbrahim Çebi, KAMUSEN eski Konya İl Başkanı ve MHP milletekili adayı Ali Emekli, DYP eski Milletvekili Muhtar Mahramlı, Merhum Menderes'in torunu  Prof. Dr. Adnan Menderes, MHP kökenli CHP Ankara Büyüşehir Belediye Başkan adayı Mansur Yavaş, Doç. Dr. Murat Yalçıntaş, Merkez Bankası eski başkanlarından ve Akşener'in ekibinden Durmuş Yılmaz, MHP eski Ankara milletvekili Mustafa Erdem, İstanbul Büyükşehir Belediyesi eski başkanlarından Ali Müfit Gürtuna ve Bakırköy eski Belediye Başkanı Ali Talip Özdemir, DSP eski milletvekili Mehmet Erdir DSP eski eski milletvekili ve eski bakan Aydın Tümen.

 

Son Güncelleme: 29.08.2017 22:43
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.