41 bin kişinin çalıştığı DOSAB´a itfaiye binası yapılıyor

11 Aralık 2012 Salı 14:15
41 bin kişinin çalıştığı DOSAB´a itfaiye binası yapılıyor






BURSA (CİHAN)- Bursa'da, 41 bin kişinin çalıştığı Demirtaş Organize Sanayi Bölgesi´ne itfaiye binası yapılıyor. Temeli atılan itfaiye binası sayesinde hem DOSAB içindeki endüstriyel yangınlara, hem de çevredeki olaylara anında müdahale edilebilecek.

Sanayi bölgesi ve çevresi için büyük önem taşıyan itfaiye binasının temel atma törenine Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Gemlik Belediyesi Başkanvekili Refik Yılmaz, DOSAB Başkanı Ferudun Kahraman, DOSABSİAD Başkanı Selim Yedikardeş ile çok sayıda davetli katıldı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, törende yaptığı konuşmada, itfaiye hizmetlerinin belediyecilik hizmetleri arasında ayrı bir önemi olduğunu, bu nedenle itfaiye teşkilatına verdikleri önemi sağladıkları ekip ve ekipman destekleri ile gösterdiklerini söyledi.

İtfaiye hizmetinin, arandığında bir iki dakika içinde ulaştırılması gereken bir hizmet olduğunun altını çizen Başkan Altepe, Halkımızın can ve mal güvenliğini en iyi şekilde korumak, olası yangınları en az zararlarla atlatmak bizim için çok önemli. Bu nedenle itfaiye teşkilatımızı gün geçtikçe daha da güçlendiriyoruz. Küçük Sanayi, Mudanya ve Kestel İtfaiye binalarımızı hizmete açmıştık. Personel sayımızı 272´ye çıkardık ve yüzde 25´lerde olan norm kadromuz yüzde 70´ler seviyesine çıktı. Yine dar sokak ve uzak köylerdeki olası yangınlara anında müdahale için yangın dolapları oluşturduk. İtfaiye bünyesindeki 21 personelimiz cankurtaran eğitimlerinin ardından Gemlik ve Mudanya sahillerinde 2 botumuzla halkımız can güvenliğini sağlamak için görev yapıyor. Temelini attığımız DOSAB itfaiye binamızla hem bölgedeki sanayi tesislerinde çıkması muhtemel endüstriyel yangınlara hem de çevredeki olaylara daha kısa zamanda müdahale etme imkanı bulacağız. diye konuştu.

SANAYİCİ ARAÇ ALACAK

Demirtaş Organize Sanayi Bölgesi´nde faal 420 firmada 41 bin 455 kişinin istihdam edildiğini hatırlatan DOSAB Başkanı Ferudun Kahraman ise alt ve üst yapısı tamamlanan DOSAB´ın, Türkiye´deki birçok sanayi bölgesine örnek gösterildiğini hatırlattı.

DOSAB´tan yapılan ihracatın 3,5 milyar dolar sevisinde olduğunu kaydeden Kahraman, Sanayi alanındaki yatırımlarımızın yanında kent yararına her türlü sosyal sorumluluk projesinde de görev alıyoruz. Özlüce´de yapacağımız fen lisesi ve yurt binasında inşaat başladı. 2010 yılında Büyükşehir Belediyemize 2 adet tam donanımlı itfaiye aracı vermiştik. Yine itfaiye binasının yapılacağı alanı da belediyemize tahsis ettik. Bunun yanında önümüzdeki yıl yeni bir itfaiye aracını daha belediyemize kazandıracağız. dedi.

Konuşmaların ardından 700 metrekare taban alanına sahip idari bina ve garaj kısmından oluşan itfaiye binasının temeli, Başkan Altepe ve protokolün butona basması ile atıldı.

CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.