5 cinayet işledi, 2 ayla ağırlaştırılmış müebbetten kurtuldu

06 Kasım 2012 Salı 17:58
5 cinayet işledi, 2 ayla ağırlaştırılmış müebbetten kurtuldu






VAN (CİHAN)- Van'ın Erciş ilçesinde bir anne ile 4 çocuğunun katledilmesiyle ilgili davada beklenen rapor geldi. Bir anne ile 4 çocuğunu katleden ve 5 kez ağırlaştırılmış müebbet, gasp suçundan 15 yıl, mala zarar vermekten ise 3 yıl hapis cezası istemi ile Erciş Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanan Recep Cingöz'ün Adli Tıp Kurumu'ndan gelen raporunda olay günü 18 yaşından küçük olduğu belirlendi. Raporda 18 yaşından 2 ay küçük olan Cingöz, bu nedenle 5 kez ağırlaştırılmış müebbet yerine her ölüm için 16 yıldan 24 yıla kadar hapis cezası ile yargılanacak. Cingöz'ün davası 15 Kasım tarihinde Erciş Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülecek.

Van'ın Erciş ilçesinde 9 Kasım 2010 tarihinde bir anne ile 4 çocuğu katledilmişti. Katliamın ardından ortalıktan kaybolan katil zanlısı Recep Cingöz, cinayetleri işlemesinden 5 ay sonra Jandarma tarafından yakalandı. Jandarmadaki sorgusunda cinayetleri itiraf eden Cingöz, çıkarıldığı nöbetçi mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Olayla ilgili hazırlanan 5 sayfalık iddianamede hakkında 5 kez ağırlaştırılmış müebbet ayrıca gasp suçundan 15 yıl, mala zarar vermekten ise 3 yıl olmak üzere toplam 18 yıl hapis cezası istenen Recep Cingöz'ün yargılaması devam ediyor. Duruşmalarda işlediği cinayetleri itiraf eden ve tüm detayları ile anlatan Cingöz hakkında karar verilebilmesi için Adli Tıp Kurumu'ndan beklenen rapor geldi. Olayın işlendiği tarihte nüfus cüzdanına göre 18 yaşından küçük olan ve bu nedenle 'Suça Sürüklenen Çocuk' sıfatı ile yargılanan Cingöz'ün Adli Tıp Kurumu'ndan gelen rapora göre 18 yaşını doldurmasına 2 ay kalmış.

Uzun zamandır beklenen rapor, Erciş Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderildi. Hazırlanan raporda katil zanlısı Recep Cingöz'ün olay gününde 18 yaşından 2 ay küçük olduğu belirtildi. Bu rapor doğrultusunda Cingöz, iddianamede hakkında 5 kez ağırlaştırılmış müebbet cezası talebinden kurtulmuş olacak. Cingöz'ün 18 yaşından küçük olmasından dolayı ağırlaştırılmış müebbet cezaları yerine 16 ila 24 yıl arasındaki hapis cezaları istemi ile yargılanacak. Katliamda eşi ve 4 çocuğunu kurban veren Aslan ailesinin avukatı Baran Bilici, Adli Tıp Kurumu'ndan beklenen raporun geldiğini ve rapora göre katil zanlısı Recep Cingöz'ün 18 yaşından 2 ay küçük olduğunu belirtti. Rapor nedeni ile Cingöz'ün ağırlaştırılmış müebbet cezalarından kurtulduğunu söyleyen Bilici, sanığa her ölüm için 16 ila 24 yıl arasında ceza verilebileceğini aktardı.

Katliamın ardından soruşturmayı sürdüren Erciş Cumhuriyet Savcısı Mehmet Ali Erbil, iddianamesinde olayı tüm detayları ile ortaya çıkarmıştı. Hazırlanan iddianameye göre babası kızmasın diye katliamın işlendiği eve gittiğini belirten Recep Cingöz'ün evde paraları çalmak istediği sırada tartışmanın çıktığı ve çıkan tartışma sırasında katliamı gerçekleştirdiği belirtildi. Jandarma, evden aldığı DNA örneği ile aralarında katil zanlısı Recep Cingöz'ün de bulunduğu cinayeti işlediğinden şüphelenilen birçok kişiden alınan kıl, tükürük ve kan örneklerini Ankara Jandarma Kriminal Laboratuvarı'na gönderdi. 11 Ocak 2011'de gelen jandarma kriminal raporuna göre evden alınan DNA ile katil zanlısı Cingöz'ün DNA'sı eşleşince düğmeye basıldı ve gözaltına alınan zanlı işlediği cinayetleri itiraf etti. Cingöz, Erciş Ağır Ceza Mahkemesi tarafından tutuklanarak cezaevine kondu. CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.