93 günde çoğu manşet 301 kez haber olmuş

AYM kararıyla salıverilen Can Dündar'la ilgili çarpıcı haber analizi gazeteci Fatih Selek'ten geldi.

05 Mart 2016 Cumartesi 00:42
93 günde çoğu manşet 301 kez haber olmuş






93 günde çoğu manşet 301 kez haber olmuş

MİT TIR'ları davasından hakkında açılan dava ile tutuklanarak Silivri Cezaevine konulan, 93 sonra AYM kararıyla salıverilen Can Dündar'la ilgili çarpıcı haber analizi gazeteci Fatih Selek'ten geldi. Türkiye Gazetesi köşe yazarı Fatih Selek, Can Dündar ve Erdem Gül'ün 93 gün süreyle tutuklu kaldığı Silivri Cezaevi döneminde Cumhuriyet'in haberlerini taradı. Selek, üşenmemiş, Dündar ve Gül'ün tutukluluklarından, salıverildiği günün sonuna kadar Cumhuriyet Gazetesi'nin çoğunlukla birinci sayfa manşet, sürmanşet olmak üzere 301 kez haberini yaptığını saydı.


Dündar'ın Silivri Cezaevi günlerini de yakından inceleyen Fatih Selek ince bir detaya mercek tutmayı ihmal etmedi. Can Dündar, cezaevi günlerinde bir gazeteciden daha çok muhalif siyasetçi kimliğiyle dünya liderlerine, uluslararası kuruluşlara gönderdiği Türkiye'yi karalayan mektuplara yer verdi. İşte Selek'in köşesinde dikkat çeken o ayrıntı;

ÇARŞAF ÇARŞAF MEKTUPLAR GÖNDERDİ

Dündar, tecrit edildiğini söylediği Silivri'den Batı gazetelerine çarşaf çarşaf mektuplar gönderdi.

DAVUTOĞLU'NA TAVIR KOYUN ÇAĞRISI

AB liderlerine, Başbakan Davutoğlu'na "tavır koyun" çağrısında bulundu.

İngiliz The Guardian'a yazdı. Winston Churchill’e atıfta bulunup "Beni hapse attırdı" diyerek Erdoğan'ı şikâyet etti.

Fransız Le Monde'a yazdı, "Charlie Hebdo'nun tıpkıbasımını yayınladım. Erdoğan kindar, bunu unutmadı" dedi.

İngiliz BBC'ye selam çakıp "Devletin çıkarları beni ilgilendirmez" diye yardım diledi.

MERKEL'E YARDIM RİCASI

Mülteci krizini görüşmek için Ankara'ya gelen Almanya Şansölyesi Angela Merkel'e, Almanca "Gazeteciler hapiste bilmiyor musun?" diye seslendi. İstediği cevabı alamayınca ertesi gün, Merkel'i riyakâr ilan etti.
Arkadaşları da Can'ın Silivri belgeseline efekt kattı. Hapiste ağrıyan dişini, Erdem ile oynadıkları topu, annesinin sigaraya başladığını yazdılar, muhtemelen artık dekor olarak kullandığı daktilosunu kapıp Silivri kapısında poz verdiler. Uçurtma uçurdular, cezaevi önünde yazı işleri toplantısı yaptılar. Oğluna yazı yazdırdılar, eşini ABD Dışişleri Bakanlığı Müsteşarına gönderdiler.

KİMLERE MEKTUP YAZDI

ABD Büyükelçisi, AB Türkiye Raportörü, AP, İnsan Hakları İzleme Örgütü, İngiliz Avam Kamarası, Alman Yazarlar Birliği, Uluslararası Af Örgütü... Fransız'ı, Yunan'ı, Amerikalısı, Alman'ı… Her tarafı ağaya kaldırdılar. Türkiye ve Erdoğan'a vurmak için fırsat kollayanları arkalarına aldılar.
Ve "Gül gibi" bir tahliye edildiler. "AYM'yi etkileme çabası"nı kendileri gösterdiler.
Bir hatırlatma: Bu tür bir manşet operasyonunu en son Zaman gazetesi Özel Yetkili Mahkemeler ve dershaneler için çekmiş ama başarılı olamamıştı.
Son Güncelleme: 05.03.2016 01:00
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.