ABD, muhalifleri Suriye'nin tek temsilcisi olarak tanıdı

12 Aralık 2012 Çarşamba 09:18
ABD, muhalifleri Suriye'nin tek temsilcisi olarak tanıdı






ŞAM (CİHAN)- Suriye yönetimine bir darbe de ABD'den geldi. ABD Başkanı Barak Obama muhalifleri tek çatı altında birleştiren Suriye Devrimi Muhalif Güçleri Koalisyonu'nu ülkenin tek temsilcisi olarak tanıdıklarını açıkladı.
ABD Başkanı Obama ABC News televizyonuna verdiği mülakatında ülkesinin, Suriye Muhalif Devrimci Güçler Ulusal Koalisyonu'nu (SMDK), Suriye halkının tek meşru temsilcisi olarak resmen tanıdığını söyledi.

Obama mülakatında Suriye Muhalif Devrimci Güçler Ulusal Koalisyonu'nun artık yeteri kadar kapsayıcı olduğuna, Suriye halkını yeterli oranda yansıttığı ve temsil ettiğine karar kıldık. Bundan dolayı onları Esed rejimine muhalif Suriye halkının meşru temsilcisi olarak görüyoruz dedi.

ABD Başkanı Obama, koalisyonun Suriye halkını temsil etme hakkını kazandığını, ancak bunun büyük bir sorumluluk da getirdiğine dikkat çekerek, muhaliflerin daha etkin bir şekilde örgütlenebilmeleri, herkesi temsil ettiklerini gösterebilmeleri, kadın ve azınlık haklarına saygı duyulan siyasi geçiş sürecini sağlamaları gerektiğini kaydetti.

Obama mülakatında ayrıca, Esed yönetimine karşı savaşan bazı grupların aşırı İslamcı ve ABD karşıtı gibi bir gündemi olduğunu ifade ederek, bu grupları birbirinden ayıracaklarını söyledi.
ABD, İngiltere, Fransa, Türkiye ve Körfez ülkelerinden sonra ulusal koalisyonu ülkenin tek temsilcisi gören ülke oldu.
CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.