Açlık grevi yapan Türk mahkumlar başka bir cezaevine nakil istiyor

05 Aralık 2012 Çarşamba 16:44
Açlık grevi yapan Türk mahkumlar başka bir cezaevine nakil istiyor






VİYANA (CİHAN)- Avusturya'da Cuma gününden bu yana açlık grevi yapan iki Türk mahkum, başka bir cezaevine nakillerini istiyor.

Salzburg eyaletinde bulunan Suben cezaevinde Cuma gününden bu yana açlık grevi yapan biri Türk vatandaşı, diğeri Türk kökenli Avusturya vatandaşı iki mahkum Feldkirch cezaevine yollanmaları durumunda açlık grevini bitireceklerini bildirdi.

Cezaevi koşullarından şikayetçi olan R. Ö. ve B. Ö.´nün Cuma günü başlattıkları greve ilişkin Cihan Haber Ajansı´na bilgi veren Cezaevi Müdürü Gerd Katzelberger, iki mahkumun Vorarlberg eyaletindeyer alan Feldkirch cezaevine nakil olmak istediklerini kendilerine bildirdiğini ifade etti.

Bu konuda karar yetkisinin kendisinde olmadığını ifade eden Katzelberger, talebin Adalet Bakanlığı´na iletildiğini ancak bu şekilde baskı yapmanın doğru bir yöntem olmadığını söyledi.

Olayın Cihan Haber Ajansı tarafından duyurulmasından sonra mahkumların aileleri de ziyaret için yarın cezaevine gideceklerini ifade etti. CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.