Afet eğitim projeleri başarılı bulunan Bursalı öğrenciler Japonya yolcusu

14 Aralık 2012 Cuma 10:30
Afet eğitim projeleri başarılı bulunan Bursalı öğrenciler Japonya yolcusu






BURSA (CİHAN)- Türkiye ve Japonya arasında ortaklaşa yürütülen Okul Tabanlı Afet Eğitim Projesi'nde (OTAEP) Bursa Mollafenari İlkokulu ve Demirtaş Bucağı İlkokulu'nun hazırladığı projeler dereceye girdi. Dereceye giren projeleri hazırlayan okullardan birer öğrencinin ileri eğitim için Japonya'ya gönderileceği belirtildi.

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürlüğü ile Japonya Uluslar Arası İşbirliği Ajansı (JIKA) tarafından ortaklaşa yürütülen Okul Tabanlı Afet Eğitim Projesi (OTAEP) çalışması tamamlandı. İki kurum arasında imzalanan protokol kapsamında başlatılan proje, Marmara Bölgesi'nde seçilen 10 il ve toplam 80 ilköğretim okulunda uygulandı.

MEB Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürü Ömer Balıbey ile JICA Türkiye Temsilcisi Yosuke Nishii´nin de katıldığı proje değerlendirmesi, Aydın Kuşadası Anadolu Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi´nde yapıldı. Yapılan değerlendirmede, Bursa´dan katılan Mollafenari İlköğretim Okulu ve Demirtaş Bucağı İlkokulu en başarılı okullar olarak belirlendi. Söz konusu okullardan birer öğrenci, ileri eğitim için 2013 yılının Ocak ayında Japonya´ya gönderilecek.


CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.