Ahmet Hakan olayı ile ilgili Valilik açıklama yaptı

Ahmet Hakan'ın uğradığı saldırı ile ilgili İstanbul Valiliği açıklama yaptı.

01 Ekim 2015 Perşembe 13:26
Ahmet Hakan olayı ile ilgili Valilik açıklama yaptı






Ahmet Hakan olayı ile ilgili Valilik açıklama yaptı

Ahmet Hakan'ın uğradığı saldırı ile ilgili İstanbul Valiliği açıklama yaptı.

Ahmet Hakan, İstanbul Valiliği, açıklama

Valiliğin açıklaması şu şekilde:
"Saldırıya maruz kalmış, yaralanmıştır"

"01/10/2015 günü 00.30 sularında gazeteci ve Tv Program yapımcısı Ahmet Hakan Coşkun evinin önünde müessif bir saldırıya maruz kalmış, saldırıda darp edilerek yaralanmıştır. Sayın Coşkun hastanede kendisine yapılan tıbbi müdahalenin ardından taburcu edilmiştir. Kendisine geçmiş olsun dileklerimizi iletir ve acil şifalar dileriz.

"Şüpheliler gözaltına alındı"

Emniyet Müdürlüğümüz tarafından olaya karışan dört şüpheli şahıs yakalanarak gözaltına alınmış ve olayla ilgili tahkikat başlatılmıştır. 

"Birçok suç kaydı var"

Gözaltına alınan şahıslarla ilgili yapılan ilk incelemede içlerinden ikisinin başta uyuşturucu madde ticareti yapma, silahla yağma, tehdit gibi birçok suç kayıtlarının olduğu görülmüş, şahıslar haklarındaki tahkikat tüm boyutlarıyla yürütülmekte olup tamamlanmasının ardından adli mercilere sevk edilecektir.

"Koruma tahsisi yapıldı"

Sayın Ahmet Hakan Coşkun’un koruma talebinde bulunmasına rağmen ilgili merciler tarafından koruma tahsisi işleminin yapılmadığını belirten değişik basın ve yayın organları ile sosyal medya mecralarında yer alan haberler ve bilgiler ise gerçeği yansıtmamaktadır. Sayın Coşkun’a, talebi üzerine “çağrı üzerine koruma" tahsisi yapılmış olup müessif olayın meydana geldiği gün Sayın Coşkun’un koruma çağrısında bulunmadığı anlaşılmıştır.

Fikir ve ifade özgürlüğü ile basın özgürlüğü demokrasinin vazgeçilmez unsurlarıdır. Temel hak ve özgürlüklerin korunması hususunda başta güvenlik güçlerimiz olmak üzere tüm kurumlarımız azami şekilde dikkat etmekte ve bu konuları hassasiyetle takip etmektedir.
Son Güncelleme: 01.10.2015 13:39
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.