AK Parti Grup Başkanvekili Canikli: CHP destek vermezse MHP ile devam ederiz

17 Ekim 2012 Çarşamba 12:57
AK Parti Grup Başkanvekili Canikli: CHP destek vermezse MHP ile devam ederiz






ANKARA (CİHAN)- AK Parti Grup Başkanvekili Nurettin Canikli, yerel seçimlerin öne alınmasına ilişkin yasa değişikliğine CHP'nin destek vermemesi halinde yollarına MHP ile devam edeceklerini söyledi. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün yasayı meclise iade etmesinin ardından tekrar görüşeceklerini belirten Canikli, Bir sorun çıkacağını tahmin etmiyoruz. Biliyorsunuz, dışarıdan olan arkadaşlarımız vardı, hem MHP'den mazeretleri olan arkadaşlar vardı, onları getirdiğimizde sorun çözülür diye düşünüyorum. dedi.

AK Parti'nin Ankara'daki Genel Merkezi'nde gerçekleştirilen Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı öncesinde gazetecilerin sorularını cevaplayan Canikli, yasa için MHP ve CHP ile görüşmeler yapacaklarını aktardı. MHP'nin değişikliğe destek verdiğini, CHP'nin ise vermediğini vurgulayan Canikli, Eğer bir mutabakat sağlanırsa, yani 3 siyasi partiyle veya herhangi bir tanesiyle mutabakat sağlanırsa biz adım atacağız. İlk mahalli seçimlerin öne alınması, sonbahara alınması konusunda gerekli adımları atacağız. ifadelerini kullandı.

Tarihte bir değişiklik olup olmayacağını Olabilir, o görüşmelere bağlı. şeklinde değerlendiren Canikli, diğer siyasi partilerle yapacakları görüşmelerde ortaya çıkacak sonucun son derece önemli olduğunu kaydetti. Canikli, Ancak bunu tek başımıza belirleme imkanımız yok diye ekledi. Canikli, şöyle devam etti: CHP destek vermezse, biz MHP ile yine devam edeceğiz bu değişikliği gerçekleştirmek için. Bir sorun çıkacağını tahmin etmiyoruz. Biliyorsunuz, dışarıdan olan arkadaşlarımız vardı, hem MHP'den mazeretleri olan arkadaşlar vardı, onları getirdiğimizde sorun çözülür diye düşünüyorum.

Canikli, diğer partilerle görüşme takviminin ise henüz belli olmadığını belirterek Bugün belli olur ne zaman görüşeceğimiz. dedi. Sadece tarih değişikliğiyle mi sayın Cumhurbaşkanı'na sunarsınız, yoksa herhangi bir içerik katmak söz konusu olabilir mi? şeklindeki bir soruya ise Canikli 'Hayır' cevabını verdi. Canikli amaçlarının seçimlerin kış aylarında yapılmaması olduğunu, yeni bir içerik katmanın söz konusu olmadığını vurguladı. Canikli, seçimlerin 17 Kasım tarihine alınması ihtimaliyle ilgili olarak şuan için bir şey söyleyemeyeceklerini, bunu diğer siyasi partilerle konuştuktan sonra değerlendirebileceklerini dile getirdi. CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.