AK Parti'nin yeni genel başkanı Binali Yıldırım oldu

Son Dakika Flaş haber; Ak Parti olaganüstü kurultayında Binali Yıldırım tek aday olarak katılacak. AK Parti Merkez Karar Yönetim Kurulu (MKYK) bugün saat 11.00'de toplandı. Toplantı, 45 dakika sürdü.

19 Mayıs 2016 Perşembe 13:08
AK Parti'nin yeni genel başkanı Binali Yıldırım oldu






AK Parti'nin yeni genel başkanı Binali Yıldırım oldu


Son Dakika Flaş haber; Ak Parti olaganüstü kurultayında Binali Yıldırım tek aday olarak katılacak. AK Parti Merkez Karar Yönetim Kurulu (MKYK) bugün saat 11.00'de toplandı.  Toplantı, 45 dakika sürdü.

Daha önce saat 14.00 olarak bildirilen yeni açıklama saati, bir saat geriye alındı.

Edinilen bilgilere göre, genel başkan adayının Binali Yıldırım'ın olduğu kesinleşti.

Binali Yıldırım, toplantının yapılacağı salona partililerin alkışları eşliğinde girdi. Yıldırım, salona gerdiği sırada ayakta alkışlandı.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Partisi Sözcüsü Ömer Çelik, birazdan resmi açıklamayı yapacak.


KİM BAŞBAKAN OLACAK

AK Parti'nin yeni Genel Başkanı ve Başbakan kim olacak?  sorusu bugün yanıt buldu: ''Binali Yıldırım.'' Kesintisiz 11 yıl Ulaştırma Bakanlığı yapan Yıldırım, görev süresi boyunca bölünmüş yollar, havalimanları, Yüksek Hızlı Tren gibi dev projelere imza attı.

BİNALİ YILDIRIM KİMDİR

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı, İzmir Milletvekili Binali Yıldırım (61), AK Parti'nin 3. Genel Başkanı ve Türkiye Cumhuriyeti'nin 27. Başbakanı olmaya hazırlanıyor.

ERDOĞAN'LA YOLLARI BELEDİYEDE KESİŞTİ

İstanbul Teknik Üniversitesi Gemi İnşa ve Deniz Bilimleri Fakültesi'nden mezun olan Yıldırım'ın yolu Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanıyken kesişti.
1955 Erzincan Refahiye doğumlu olan Yıldırım 1994-2000 yılları arasında İstanbul Deniz Otobüsleri İşletmesi'nin Genel Müdürlüğünü yaptı.
O dönemde başlayan yol arkadaşlığı 3 Kasım 2002'de Yıldırım'ın İstanbul'dan milletvekili seçilmesiyle siyasette de devam etti.

11 YIL ULAŞTIRMA BAKANLIĞI YAPTI

Evli ve 3 çocuk babası olan Yıldırım kesintisiz 11 yıl sürecek Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı görevine Abdullah Gül tarafından kurulan 58. hükümetle başladı. Yıldırım 59'uncu, 60'ncı ve 61'inci hükümetlerde de aynı görevi üstlendi.

İSMİ MEGA PROJELERLE ANILDI

Binali Yıldırım'ın, 18 bin kilometreye yaklaşan bölünmüş yol, 29 yeni havaalanı, Yüksek Hızlı Tren hatları, Marmaray, Avrasya Tüneli, 3. Boğaz Köprüsü, İzmit Körfez Geçişi Köprüsü ve İstanbul Üçüncü Havaalanı görev süresinde imza attığı büyük projelerden bazıları oldu.

Yıldırım siyasi kariyerinin büyük bölümünde Ulaştırma Bakanlığı yaptı ama bakanlığa 2014 yerel seçimi için ara verdi, belediye başkanı adayı oldu.

CHP'nin kalesi İzmir'in Büyükşehir Belediye Başkanı olmak için yarıştı. AK Parti'nin İzmir'deki oy oranını yüzde 30'dan yüzde 36'ya yükseltti ancak seçimi kazanamadı.

2014 yerel seçiminin ardından bakanlığa dönmedi ama Recep Tayyip Erdoğan ile hem başbakanlığı hem de cumhurbaşkanlığı döneminde yakın mesaisine danışman olarak devam etti.

Siyasi hayatının büyük bölümünde projelerle gündemde olan Yıldırım, partideki ağırlığını ise Recep Tayyip Erdoğan'ın Cumhurbaşkanı seçilmesinin hemen ardından hissettirdi.
Binali Yıldırım, Erdoğan'ın genel başkanlık görevi için kimi işaret edeceği merakle beklenirken kulislerde adı ön plana çıkan isimlerden biriydi.
AK Parti'de genel başkanlık için yapılan istişarelerde adı hep Ahmet Davutoğlu'yla birlikte anıldı. Partide yapılan temayül yoklamasında Davutoğlu'dan daha fazla oy almasına rağmen 21 Ağustos 2014'te açıklanan isim Ahmet Davutoğlu oldu.
Yıldırım 3 dönem kuralı nedeniyle 7 Haziran'da aday olamadı. Ancak AK Parti'nin 12 Eylül 2015'teki olağan kongresinde yaşanan MKYK liste tartışmasında ismi bir kez daha ön plana çıktı. Bu kez genel başkan adayı olarak. Kongreye saatler kala kriz listede önemli değişikler yapılmasıyla çözüldü. Yıldırım aday olmadı.

1 KASIM SONRASI YENİDEN BAKAN

1 Kasım'daki seçimde yeniden aday oldu. 64. hükümette Başbakan Yardımcısı olarak görevlendirileceği konuşulsa da yeniden Ulaştırma Bakanlığı koltuğuna oturdu.

AK PARTİ'DE YENİ DÖNEM

Davutoğlu'nun başbakanlığı döneminde Beştepe'yle Çankaya Köşkü arasında yaşanan her fikir ayrılığında AK Parti kulislerinde Binali Yıldırım'ın ismi konuşuldu ve Ahmet Davutoğlu'nun MKYK'da yaşanan yetki devrinden sonra aldığı ayrılık kararıyla gözler yeniden Yıldırım'a çevrildi.
Yıldırım partide yapılan temayül yoklamalarında ilk sırada yer aldı. Binali Yıldırım 19 Mayıs'ta partinin üçüncü genel başkanı olmak üzere tek aday olarak gösterilmesi bekleniyor.

 
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.