Al Yazmalı Aybüke Öğretmen duvağıyla toprağa verildi

Biz onu Al Yazmasıyla tanıdık, onbinlerce vatandaş Beyaz gelinliğinin duvağı örtülü tabutuyla son yolculuğuna uğurluyor. O tetiği çeken elleriniz kül olsun köpekler..

11 Haziran 2017 Pazar 12:10
Al Yazmalı Aybüke Öğretmen duvağıyla toprağa verildi






Al Yazmalı Aybüke Öğretmen duvağıyla toprağa verildi

PKK'lı katillerin Batman'daki hain saldırısında şehit olan öğretmen Şenay Aybüke Yalçın için Çorum'da Sungurlu Kaymakamlığı'nda cenaze töreni düzenlendi. Törene Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz'ın yanısıra binlerce vatandaş da katıldı. Al yazması, gülen gözleri ile hafızalarda derin iz bırakan 23 yaşındaki Aybüke Öğretmen'in naaşı üstüne beyaz gelinlik duvağı örtüldü. 



Batman'ın Kozluk ilçesinde düzenlenen terör saldırısında şehit olan müzik öğretmeni Şenay Aybüke Yalçın, gelin duvağıyla son yolculuğuna uğurlanıyor.  Osmancık Kaymakamlığı önünde düzenlenen cenaze töreninin ardından şehit öğretmenin cenazesi Beyler Çelebi Camii'ne getirildi. Burada düzenlenen cenaze törenine Milli Eğitim Bakanı ismet Yılmaz, AK Parti Çorum milletvekilleri Salim Uslu ve Ahmet Sami Ceylani, CHP Çorum Milletvekili Tufan Köse, Vali Necmettin Kılıç, şehidin ailesi, yakınları ve binlerce vatandaş katıldı.
İl Müftüsü Ahmet Akın’ın kıldırdığı cenaze namazının ardından şehit öğretmenin cenazesi Asri Mezarlık Şehitliğinde toprağa verildi.

Batman'ın Kozluk ilçe merkezinde, önceki gün daha önceden gasp ettikleri ve içerisine patlayıcı yerleştirdikleri ticari araçtan inen teröristler, belediye başkanının aracına uzun namlulu silahlarla saldırı düzenlemişti.

Saldırıda, 4 öğretmen arkadaşı ile birlikte başka bir araçla olay yerinden geçen ve Ekim 2016'da ilçeye müzik öğretmeni olarak atanan 23 yaşındaki Şenay Aybüke Yalçın, kurşunların hedefi olarak yaralanmıştı. Ağır yaralı olarak İlçe Devlet Hastanesine kaldırılan Yalçın, burada yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit olmuştu.

Şehit öğretmenin cenazesi Batman'daki törenin ardından dün uçakla Ankara'ya daha sonra buradan da akşam saatlerinde karayoluyla doğum yeri olan Osmancık ilçesine getirildi. Sabah saatlerinde Osmancık Devlet Hastanesi morgundan alınan genç öğretmenin al bayrağa sarılı naaşı, cenaze töreninin yapılacağı İlçe Kaymakamlığı binası önüne getirildi. Şehit öğretmen Şenay Aybüke Yılmaz için düzenlenen cenaze törenine katılmak üzere Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz da ilçeye geldi. Gözyaşlarının sel olduğu cenazede lanet yağdı.

Kızının tabutu başında konuşan Sadık Yalçın, Türklerin 5 bin yıldır bu topraklarda olduğunu belirterek, "5 bin yıl değil, 500 bin yıl daha buradayız Allah'ın izniyle. Kimse bizleri yıldıramaz. Bu vatan tarihte Türk kalmaya devam edecek. Bugün de Türk, yarın da Türk ne mutlu Türküm diyene" dedi.

Şehit öğretmenin arkadaşları Aybüke öğretmenin tabutuna sarırılarak gözyaşı döktü. Bu sırada şehidin amcası Ertuğrul Şahin, ağlayanları uyararak terör örgütünü sevindirmeyeceklerini belirtti. 

TEYZESİ KAZADA YARALANDI

Şehit öğretmen Şenay Aybüke Yalçın'ın cenazesinin Ankara'dan getirilişi sırasında konvoyda bulunan teyzesi Meral Çetin ve eşi Halil Çetin'in içinde bulunduğu otomobil kaza yaptı. Halil Çetin yönetimindeki 06 VLA 52 plakalı otomobil, aynı yöne giden İsmet Burnaz yönetimindeki 76 DC 827 plakalı TIR'a çarparak, dorsenin altına girdi. Kazada, sürücü Halil Çetin ile eşi Meral Çetin yaralandı. Yaralılar, ambulansla Osmancık Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedaviye alındı.

 
Son Güncelleme: 11.06.2017 14:44
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.