Alevi dedesi: Madımak ve Başbağlar´ı aynı karanlık odaklar düzenledi

06 Aralık 2012 Perşembe 13:40
Alevi dedesi: Madımak ve Başbağlar´ı aynı karanlık odaklar düzenledi






MALATYA (CİHAN)- Zeynel Abidin Türbesi Vakfı Başkanı ve Alevi dedesi Erdoğan Ünverdi, Sivas´ta 1993'te 37 kişinin ölümüyle sonuçlanan Madımak olayı ile Erzincan´ın Başbağlar köyünde 33 kişinin ölümüyle sonuçlanan vakıanın aynı merkezden yönetilen karanlık eller tarafından gerçekleştirildiğini söyledi. Ünverdi: Toplumsal bir çatışma çıkarmak, birlik ve beraberliğin bozulması isteniyordu. dedi.

Alevi dedesi Erdoğan Ünverdi, CEM Vakfı Malatya Şube Başkanı Eşref Doğan ile birlikte Malatya Aktif Kadınlar Derneği´ni (AKAD) ziyaretinde yaptığı konuşmada, önemli olanın Alevi ya da Sünni olmak olmadığını, doğru olmak olduğunu bildirdi. Kötülüklerin hangi insan tarafından yapılırsa yapılsın kınanması gerektiğine işaret eden Ünverdi, Türkiye´nin huzurlu bir şekilde aydınlık bir geleceğe ulaşması için insanların hiçbir ayrılık gözetmeksizin birbirini sevmesini istedi. İslam dininin sevgi, barış ve kardeşlik dini olduğunu söyleyen Ünverdi, Türkiye´de zaman zaman Alevi ve Sünni kardeşliğini bozmaya yönelik çalışmalar yapıldığına işarete etti. Karanlık güç odaklarının insanları birbirine düşürme organizasyonları planladığını vurgulayan Ünverdi,Türkiye´nin zenginliği olarak görülen farklılıkların keskinleştirilerek toplumsal bir çatışma ortamı hazırlanmaya çalışıldığını ifade etti. Sivas ve Başbağlar´daki olayların bu karanlık odaklar tarafından planlı bir şekilde yapıldığını düşündüğünün altını çizen Ünverdi, Madımak ve Başbağlar´daki olaylar aynı güç tarafından yapıldı. Toplumsal bir çatışma çıkarmak hedefleniyordu. Birlik ve beraberliğin bozulması isteniyordu dedi.

Oyunlara karşı dikkatli olunması gerektiğini söyleyen Ünverdi, Türkiye´nin farklılıklarını zenginlik olarak gördüğü takdirde daha güzel yerlere geleceğini kaydetti.
CEM Vakfı Başkanı Eşref Doğan da Aleviliğin İslamiyet dışı düşünülemeyeceğini belirtti. Hz. Muhammed´in (sav) güneş, Hz. Ali´nin ise ay olarak görülmesi gerektiğini belirten Doğan, Aleviliği İslamiyet dışında ayrı bir din gösterilemeyeceğini kaydetti. Türkiye´nin birlik beraberliğe her zaman ihtiyaç duyduğunu vurgulayan Doğan, insanların ön yargılarına bir tarafa bırakarak birbirlerini dinleyerek anlamaya çalışmaları gerektiğini ifade etti.
AKAD Başkanı Mine Karaca ise Türkiye´de zaman zaman yaşanan fikirsel tartışmaların iletişimsizlik nedeniyle yaşandığını belirtti. Dernek olarak bu çerçevede toplumsal barışa katkı sunmak amacıyla çeşitli etkinlikler düzenlediklerini anlatan Karaca, Türkiye´nin farklılıklarını zenginlik olarak gördüğü sürece daha müreffreh bir ülke olacağına inandığını kaydetti.
Ziyaret sonrası Doğan ve Ünverdi´ye dernek merkezi gezdirildi.
CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.