Ali Şir Nevai doğumunun 570. yılında anılıyor

23 Şubat 2012 Perşembe 21:27
Ali Şir Nevai doğumunun 570. yılında anılıyor






Ali Şir Nevâi doğumunun 570. yılında, Fatih Üniversitesi Çağdaş Türk Lehçeleri ve Edebiyatları Bölümünün öncülüğünde gerçekleştirilecek olan sempozyumunda anılıyor. Yarın yapılacak programının açılış konuşmasını Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Prof. Dr. Mustafa İsen yapacak.
Fatih Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Çağdaş Türk Lehçeleri ve Edebiyatları Bölümü Öğretim üyelerinin çalışmalarıyla düzenlenen sempozyum; Türk dünyası büyüklerine ve onların ilmi miraslarına sahip çıkmak, onları Türkiye'ye ve dünyaya tanıtmak amacıyla gerçekleştiriliyor.
Çağdaş Türk Lehçeleri ve Edebiyatları Bölümü Öğretim üyesi Doç Dr. Yusuf Çetindağ sempozyumda; Ali Şir Nevâi'nin Türk milletinin maneviyatı, kültürü, dil ve edebiyatına katkılarının ele alınacağını belirtti. Çetindağ, Sempozyumun sonuç bildirisini Ali Şir Nevâi'nin siması ve düşünceleri ışığında Türk dünyasına duyurmayı amaçlıyoruz. Bu sempozyum vesilesiyle Türk dünyası ve diğer ülkelerdeki Ali Şir Nevai araştırmacılarıyla irtibat sağlayacağız. Bu sayede kültürel ve bilimsel ilişkiler daha da gelişecektir. dedi.
Program yarın Fatih Üniversitesi Hadımköy Kampüsü'nde saat 09.00'da gerçekleşecek. CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.