Almanya: Müslümanlar ve Museviler dini geleneklerini serbestçe yaşayabilir

13 Aralık 2012 Perşembe 17:33
Almanya: Müslümanlar ve Museviler dini geleneklerini serbestçe yaşayabilir






BERLİN (CİHAN)- Almanya Dışişleri Bakanı Guido Westerwelle, Federal Meclis tarafından onaylanan Sünnet Yasası hakkında açıklamayı yaptı.

Federal Meclis'in herkes için hukuk güvencesi sağlayan bu yasayı partilerüstü bir çoğunlukla onaylamasını memnuniyetle karşılıyorum. diyen Alman bakan, bu kanunla, erkek çocukların dini geleneklerden dolayı sünnet edilmesiyle ilgili her türlü hukuki kaygının bağlayıcı bir şekilde kaldırıldığı için çok mutlu olduğunu vurguladı.

Westerwelle, Federal Meclis'in net mesajı şu: Almanya, dini toleransın olduğu bir ülkedir ve böyle kalacaktır. Din özgürlüğü bizim için üstün bir değerdir. Ülkemizde Müslümanlar ve Museviler dini geleneklerini serbestçe yaşayabilirler. dedi.

YENİ YASANIN ŞARTLARI

Almanya'da veliler, aşağıda sıralanan şartlara göre oğullarının sünnetini gerçekleştirebilecek:

o Sünnet profesyonelce (tıbbi kurallara uygun olarak) ve uygun bir ağrı tedavisi altında yapılmak zorundadır.

o Her tıbbi müdahale öncesi olduğu gibi, veliler olası risk ve sonuçlar hakkında detaylı bir şekilde bilgilendirilmek zorundadırlar.

o Her eğitim kararında olduğu gibi, veliler olabildiğince çocuğun kendi arzusunu sünnet kararı öncesi göz önünde bulundurmaları gerekmektedir.

o Çocuğun sağlığının tehlikede olması gibi istisnai durumlarda, sünnetin yapılmaması öngörülmektedir.

Erkek çocuğun doğumdan sonra ilk altı ay içerisinde, sünnet dini mezhebin öngördüğü kişilerce de uygulanabilir. Bu kişilerin özel eğitimli ve gerekli tıbbi bilgiye sahip olmaları zorunludur. CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.